top of page

Kietuoju sūriu ir česnakais gardinti orkaitėje kepti briuseliniai kopūstai (Receptas)

  • 03-27
  • 1 min. skaitymo

Norisi kažko greito ir šilto? Paprasto, bet ir ypatingo? Nustebinkite save ir namiškius kiek netikėta idėja: orkaitėje keptais, kietuoju sūriu ir česnakais gardintais briuseliniais kopūstais. Skanu!

Briuselio kopūstai su sūriu_Alfo receptas_greita vakarienė
VMG nuotr.


4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas orkaitėje 25 min.


Orkaitėje keptiems sūriu ir česnakais gardintiems briuseliniams kopūstams paruošti reikia:

  • 600 g briuselinių kopūstų

  • 150 g mažų svogūnėlių

  • 6–7 skiltelių česnako

  • 50 g kietojo sūrio

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

  • Kopūstėlius perpjaukite pusiau.


  1. Kepimo formą patepkite aliejumi. Į ją suberkite kopūstus, svogūnus ir česnaką, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min.

  2. Kai kopūstai pakeis spalvą į ryškiai žalią, apibarstykite sūriu ir dar truputį pakepkite.

  3. Svarbu neperkepti kopūstų, nes perkepę arba pervirę jie labai apkarsta.


Gardžių atradimų.


bottom of page