Kietuoju sūriu ir česnakais gardinti orkaitėje kepti briuseliniai kopūstai (Receptas)
- 03-27
- 1 min. skaitymo
Norisi kažko greito ir šilto? Paprasto, bet ir ypatingo? Nustebinkite save ir namiškius kiek netikėta idėja: orkaitėje keptais, kietuoju sūriu ir česnakais gardintais briuseliniais kopūstais. Skanu!

4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas orkaitėje 25 min.
Orkaitėje keptiems sūriu ir česnakais gardintiems briuseliniams kopūstams paruošti reikia:
600 g briuselinių kopūstų
150 g mažų svogūnėlių
6–7 skiltelių česnako
50 g kietojo sūrio
Žiupsnelio druskos
Aliejaus (kepti)
Kopūstėlius perpjaukite pusiau.
Kepimo formą patepkite aliejumi. Į ją suberkite kopūstus, svogūnus ir česnaką, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min.
Kai kopūstai pakeis spalvą į ryškiai žalią, apibarstykite sūriu ir dar truputį pakepkite.
Svarbu neperkepti kopūstų, nes perkepę arba pervirę jie labai apkarsta.
Gardžių atradimų.