Kepti raudoni gūžiniai kopūstai (Receptas)

Raudonieji kopūstai yra saldesni už baltagūžius. Įprasta iš jų gaminti salotas, tačiau juos galima kepti, troškinti, virti sriubas ir net raugti. Išbandykite keptų raudongūžių kopūstų receptą.


keptas raudongūžis kopūstas, vmgonline receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Kepti 20 min.



Keptam raudongūžiui kopūstui iškepti reikia:

  • 1 kg raudongūžio kopūsto

  • 1 šaukštelio miltelinio cukraus

  • 6–8 šaukštų terijakio padažo

  • 2 šaukštų sojų padažo

  • Saujos sezamų sėklų

  • 1 šaukšto aliejaus

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

2. Supjaustykite kopūstą arba kopūstus, priklausomai nuo dydžio, aštuntadaliais. Skilteles sudėkite į kepimo formą, pašlakstykite terijakio padažu, sumaišytu su aliejumi ir sojų padažu. Miltelinį cukrų pasijokite virš kopūsto.

3. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 15–20 min. Pabaigoje užberkite sezamų.

4. Patiekite kaip užkandį arba garnyrą.


Skanaus!