Raudonieji kopūstai yra saldesni už baltagūžius. Įprasta iš jų gaminti salotas, tačiau juos galima kepti, troškinti, virti sriubas ir net raugti. Išbandykite keptų raudongūžių kopūstų receptą.

4 asm.
Kepti 20 min.
Keptam raudongūžiui kopūstui iškepti reikia:
1 kg raudongūžio kopūsto
1 šaukštelio miltelinio cukraus
6–8 šaukštų terijakio padažo
2 šaukštų sojų padažo
Saujos sezamų sėklų
1 šaukšto aliejaus
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
2. Supjaustykite kopūstą arba kopūstus, priklausomai nuo dydžio, aštuntadaliais. Skilteles sudėkite į kepimo formą, pašlakstykite terijakio padažu, sumaišytu su aliejumi ir sojų padažu. Miltelinį cukrų pasijokite virš kopūsto.
3. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 15–20 min. Pabaigoje užberkite sezamų.
4. Patiekite kaip užkandį arba garnyrą.
Skanaus!