Sidras – tai fermentuotas lengvas ir gaivus gėrimas, paprastai gaminamas iš obuolių ar
kriaušių bei tobulai tinkantis mėgautis vasarą.
Originalus, autentiškas, išraiškingas, pusiau sausas lietuviškas Anykščiuose brandintas
nealkoholinis obuolių sidras TINGINIO PANTIS yra pagamintas iš natūralių obuolių
sulčių be jokio pridėtinio cukraus ir cheminių priedų, dirbtinių saldiklių, aromatų bei
dažiklių.
Mėgautis gėrimu malonumas kur didesnis, kai kai jo gurkšnį palydi derančio maisto
kąsnelis. Kaip derinti sidrą su patiekalais, kad skoniai gerai “suskambėtų”, pataria
kultinis virtuvės šefas Alfas Ivanauskas.
Svarbu suprasti, kad kiekvieno mūsų skonis yra individualus. Jeigu abejojate, atlikite
eksperimentą su citrina ir taps aišku, kad net citrinos rūgštumą juntame skirtingai: vienas
suvalgys griežinėlį net nesusiraukęs, kitam, kaip sakoma, sutrauks žandikaulius vos
pajutus citrinos sultis.
Obuolių sidras yra gaivus, saldžiai rūgštus gėrimas, visgi kurią skonio natą jusite labiau –
labai individualu. Todėl maisto ir gėrimo derinimas yra taip pat labai individualus
reikalas. Nereikia tikėtis, kad visiems patiks ar tiks mano ar kito žmogaus
rekomendacijos. Skonių derinimo principus išmanyti naudinga, tačiau nebijokite ieškoti
tokio derinio, kuris skaniausias kaip tik jums.
Kaip rasti skaniausią derinį?
- Pirmiausia paragaukite atvėsinto sidro ir bandykite suprasti, su kuo jo skonis jums labiau
asocijuojasi. Ar jis atrodo labiau salstelėjęs ar rūgštelėjęs? Tuomet, įvertinę pagrindines
natas, jau galėsite ieškoti tinkamo maisto.
- Pagrindinė taisyklė: svarbu, kad tarp pagrindinių skonio natų nebūtų labai didelio
kontrasto. Jeigu sidras jums atrodo saldžiarūgštis, derinkite su lengvai rūgščiais
patiekalais. Jeigu patiekalas bus labai saldus, o sidras – rūgštokas, kombinacija nebus
skani, nes maistas ir gėrimas vienas kitą ne papildys, o konkuruos. Pagrindinės natos turi
būti panašios. Jeigu gėrimą jaučiate labiau kaip saldų, prie jo derės saldesni patiekalai.
- Sidras gaminamas iš obuolių, todėl tobulai tiks prie lengvo ne per saldaus obuolių
pyrago, salotų su obuoliais, taip pat prie obuoliais kimštos vištos ir pan. Atraskite, kokios
skonio natos dominuoja gėrime ir tada ieškokite patiekalų, kuriems būdingos tokios pat
natos.
- Prie sidro tobulai derės ir vasariniai bulviniai blynai, patiekti su saldžiai rūgščia šviežia
grietine.
Išbandykite sidrą su šiais patiekalais:
Gardžių atradimų.
header.all-comments