top of page

Alfas sukūrė vienintelę pasaulyje interaktyvią kulinarinę knygą, kurios bendraautoris – AI

„Kai norisi (pa)lepinti” – taip vadinasi nauja virtuali jau vasaros tradicija tapusi kulinarinė Alfo Ivanausko knyga, kurią visiškai nemokamai vartyti ir ja naudotis gali kiekvienas – kad ir kuriame pasaulio krašte būtų.

Tačiau Alfas nebūtų Alfas, jeigu nepaprovokuotų į labai tradicinius dalykus pažiūrėti labai netradiciškai. Rezultatas – šios vasaros knyga, sukurta bendradarbiaujant su dirbtiniu intelektu (ang. AI „Artificial intelligence”). Tai pirmoji ir vienintelė tokia nemokama elektroninė knyga visame pasaulyje.



Pasaulyje jau yra kulinarinių knygų, išleistų padedant dirbtiniam intelektui, tačiau jos – įprasto knygos formato, atspausdintos ir parduodamos fizinėse ar elektroninėse parduotuvėse. Alfo Ivanausko kartu su AI kurta knyga yra elektroninio formato, prieinama visiems visiškai nemokamai.

„Kodėl mano eksperimentų virtuvėje būtent AI? Todėl, kad šiandien dirbtinis intelektas yra tas dalykas, kuris net visko mačiusius, niekuo nebesistebinčius, abejojančius, ar dar kada nustebs lyg maži vaikai, ima ir netikėtai nustebina: „O!”

Šiandien AI yra geidžiamiausias žaidimų draugas. Jis per sekundės dalį suranda atsakymą. Konsultuoja nuo sekso temos iki tarptautinių santykių politikos. Man buvo smalsu, labai norėjau su juo pažaisti ir patikrinti, kokio skonio, intensyvumo, tekstūros, aromato, kiek kosmoso gali būti dirbtinio intelekto sukurtame recepte. Kuo jis gali nustebinti ir kaip palepinti visiems pojūčiams, o ypatingai skoniui jautrų ir gana išrankų žmogų?

Tai, ką supratau žaisdamas su dirbtiniu intelektu, kokie yra bendradarbiavimo rezultatai, įžvalgos ir kartu sukurtų patiekalų receptai, sužinosite atsivertę mano naujausią knygą”.


Pasak Alfo, kartu su AI kurta kulinarinė knyga skirta tiems, kurie mėgsta ir palepinti, ir pasilepinti, ir leistis būti palepinti: „Maistas, kuris lepina, yra tas, kurį gaminant įdedama dar daugiau meilės, atidos, švelnaus rūpesčio ir žinojimo, kad tam žmogui, kuriam gaminame, tai tikrai patiks. Tokia yra ši knyga – sukurta iš receptų, pagal kuriuos gaminti patiekalai palepins net labiausiai skoniui išrankų gomurį. Nuo grilyje apskrudusio sultingo kubietiško sumuštinio su kepta kiauliena, daug sūrio, garstyčių ir apelsino žievelės padažu iki ispaniško bulvių omleto; nuo juodųjų ryžių salotų su trešnėmis iki krevečių ceviche su braškėmis; nuo baltyminių miško uogų ledų iki varškės pyrago su daug daug mėlynių – savo silpnybę ras kiekvienas, kuris bus pakankamai drąsus jai pasiduoti” – kultinis virtuvės šefas nepraleidžia progos dar kartą paprovokuoti.


 

Alfo naują elektroninę knygą visiškai nemokamai skaitykite čia


 

Gardžių atradimų!



Comments


Naujausi įrašai

bottom of page