top of page

Neatsivalgoma trintų šparagų sriuba (Receptas)

Nepražiopsokite šparagų (smidrų) sezono, atsiragaukite ir atsivalgykite šios švelnaus skonio, sviestinės tesktūros daržovės. Pažintį pradėti arba pratęsti kviečiame su jaukia trintų šparagų ir kitų daržovių sriuba, kuri tiks ir vėsesniai, ir šiltesnei dienai.

trinta šparagų sriuba_receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

4 asm.


Trintai šparagų sriubai pagaminti reikia;

  • 900 g vidutinių šparagų (žaliųjų ir baltųjų)

  • 100 g poro

  • 1 petražolės šaknies

  • 6–8 šaukštų BASSO alyvuogių aliejaus

  • 1–2 šaukštų sviesto

  • 1 saliero lapkočio

  • 2–3 česnako skiltelių

  • 1 stiklinės TINGINIO PANTIS nealkoholinio obuolių sidro

  • 50–100 g žiedinio kopūsto apatinių lapų

  • 1 l mėgstamo sultinio (daržovių, vištienos)

  • 1 šaukšto garstyčių

  • 100 g grietinėlės 13 % rieb.

  • 50 g GERMANTO sūrio „Tilsit“

  • 40 g DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio

  • 100 g LAPINO PUOTA šviežių triušienos mėsos juostelių

  • 2–3 SACLA artišokų

  • 2 šaukštų šaldytų arba šviežių žirnelių

  • 50 g raudonųjų pupelių

  • Keleto čiobrelių šakelių

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI kardamono

  • Žiupsnelio KOTANYI kalendros

  • Žiupsnelio KOTANYI kmynų

  • Žiupsnelio druskos

  • Keleto pienų žiedų (papuošti)

  • GAIDELIS krekerių su grietine ir svogūnais (patiekti)


 

Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.

Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.


 

1. Šparagus ir porą supjaustykite vidutiniais gabaliukais. Petražolės šaknį nuskuskite skustuku ir

supjaustykite gabaliukais.

2. Į ZYLE keptuvę pilkite BASSO alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir berkite pjaustytas daržoves.

Apkepkite jas naudodami didesnę kaitrą. Kai matysite, kad šparagai gražiai apskrudo, sudėkite sviestą ir pakepinkite dar keletą minučių. Berkite KOTANYI juodųjų pipirų ir pjaustytą saliero

lapkotį. Pilkite ½ stiklinės TINGINIO PANTIS nealkoholinio obuolių sidro ir viską troškinkite

keletą minučių. Suberkite pjaustytą česnaką ir dar pakaitinkite apie porą minučių.

3. Į puodą pilkite alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir suberkite pjaustytą žiedinį kopūstą. Apkepkite jį. Kai kopūstas gražiai apkeps, supilkite sultinį. Užvirkite ir berkite KOTANYI kmynų, kardamono,

kalendros. Viską išmaišykite. Pilkite nealkoholinio obuolių sidro, dėkite garstyčių, išmaišykite ir

virkite. Berkite KOTANYI juodųjų pipirų. Pilkite grietinėlės, išmaišykite.

4. Į ZYLE maisto smulkintuvą sudėkite apkepintas daržoves iš keptuvės ir supilkite kopūstų sultinį. Viską sutrinkite.

5. Sriubą supilkite į puodą. Kaitinkite ant nedidelės kaitros, įtarkuokite GERMANTO sūrio „Tilsit“

ir DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio, maišykite. Berkite druskos, pipirų, išmaišykite.

6. LAPINO PUOTA šviežias triušienos mėsos juostelės supjaustykite jums norimais gabaliukais.

Suberkite į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Dėkite čiobrelių šakelių, berkite juodųjų pipirų, druskos ir apkepinkite.

7. Į dubenėlį pilkite sriubos, ant viršaus dėkite pjaustytų SACLA artišokų, pupelių, triušienos

gabaliukų, žirnelių. Papuoškite pienių žiedais, čiobreliais ir patiekite su GAIDELIS krekeriais su

grietine ir svogūnais.


PATARIMAI

1. Sriubą galite paskaninti ančiuviais.

2. Gaivumo sriubai suteiktų tarkuota citrinos žievelė.

3. Jei sriuba atrodo per tiršta, ją galite praskiesti sultiniu.

4. Patiekimui galite rinktis ir iš kitų GAIDELIS krekerių su druska ar sūriu.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page