top of page

Saldžiai traškios akimirkos receptas: labai greitas obuolių trupiniuotis su avietėmis

Mėgstantiems obuolių pyragus šis receptas yra tas, kurį būtiniausiai būtina išbandyti. Labai greitai gaminami avižinių dribsnių trupinukai užkloja obuolius ir avietes, tada šaunami į orkaitę ir Jums tereikia sulaukti, kada viskas skaniai apskrus. Gyvenimas gali būti saldus ir lengvas!


Trupiniuotis su obuoliais ir avietėmis, receptas
Kerniaus Pauliukonio nuotr.

6–8 asmenims


Obuolių trupiniuočiui su avietėmis reikia:

  • 150 g avižinių dribsnių

  • 100 g cukraus

  • 150 g miltų

  • 240 g minkšto sviesto + 1 šaukšto formai patepti

  • 4–5 didelių saldžių obuolių

  • 150 g aviečių

  • ½ citrinos

  • žiupsnelio cinamono


1. Obuolius perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.

2. Gilią kepimo formą ištepkite sviestu ir sudėkite pjaustytus obuolius bei avietes. Apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinos sultimis.

3. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, cukrų, cinamoną, miltus ir sviestą. Trinkite tarp pirštų, kol suformuosite trupinius.

4. Paruoštus trupinius suberkite ant obuolių ir aviečių įdaro.

5. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page