Užgrius svečiai? Tuno užtepėlė su romaninėmis salotomis pagal Alfo Ivanausko receptą nustebins visus!
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
2 asm. (8 nedideli romaninių salotų laiveliai)
Romaninėms salotoms su tuno užtepėle pagaminti reikia:
160 g konservuoto tuno savo sultyse
2 virtų kiaušinių
2 šaukštų pjaustyto svogūno
⅓ citrinos žievelės
3–4 šaukštų SUSLAVIČIAUS salotų padažo „Cezario“
Keleto romaninių salotų lapų
Žiupsnelio juodųjų sezamų sėklų
Kuokštelio mėgstamų daigų
KOTANYI juodųjų pipirų
1. Į dubenėlį sudėkite nusausintą tuną, nuluptus ir smulkiai supjaustytus kiaušinius, svogūną, įtarkuokite citrinos žievelės.
2. Dėkite salotų padažą „Cezario“, įberkite juodųjų pipirų ir išmaišykite.
3. Į salotų lapus dėkite paruoštą įdarą, berkite sezamų sėklų, mėgstamų daigų.
ALFO PATARIMAI:
· Vietoj tuno galite naudoti karšto rūkymo skumbrę.
· Užkandį galite patiekti viename salotų lape – atvirai arba padaryti svečiams staigmeną ir uždengti kitu lapu, kad nesimatytų įdaro.
· Galite šią užtepėlę valgyti ne tik su salotomis, o tepti ant mėgstamos duonos.
Skanaus!