top of page

Romaninės salotos įdarytos užtepėle su konservuotu tunu (Receptas)

Užgrius svečiai? Tuno užtepėlė su romaninėmis salotomis pagal Alfo Ivanausko receptą nustebins visus!

romaninės salotos su tuno užtepėle, Alfo  receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2 asm. (8 nedideli romaninių salotų laiveliai)


Romaninėms salotoms su tuno užtepėle pagaminti reikia:

  • 160 g konservuoto tuno savo sultyse

  • 2 virtų kiaušinių

  • 2 šaukštų pjaustyto svogūno

  • ⅓ citrinos žievelės

  • 3–4 šaukštų SUSLAVIČIAUS salotų padažo „Cezario“

  • Keleto romaninių salotų lapų

  • Žiupsnelio juodųjų sezamų sėklų

  • Kuokštelio mėgstamų daigų

  • KOTANYI juodųjų pipirų


1. Į dubenėlį sudėkite nusausintą tuną, nuluptus ir smulkiai supjaustytus kiaušinius, svogūną, įtarkuokite citrinos žievelės.

2. Dėkite salotų padažą „Cezario“, įberkite juodųjų pipirų ir išmaišykite.

3. Į salotų lapus dėkite paruoštą įdarą, berkite sezamų sėklų, mėgstamų daigų.


ALFO PATARIMAI:

· Vietoj tuno galite naudoti karšto rūkymo skumbrę.

· Užkandį galite patiekti viename salotų lape – atvirai arba padaryti svečiams staigmeną ir uždengti kitu lapu, kad nesimatytų įdaro.

· Galite šią užtepėlę valgyti ne tik su salotomis, o tepti ant mėgstamos duonos.


Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page