top of page

Spagečių apkepas pagal Alfą (Receptas)

Jeigu mėgstate išbandyti naujoves ir leistis į eksperimentus, Alfo spagečių apkepas turėtų sužadinti jūsų smalsumą. „Tai tie patys makaronai su „Bolognese“ padažu, tik su daugiau sūrio, užpilti plaktu kiaušiniu ir paruošti formoje“, – paaiškina. Ir priduria, kad toks pateikimas atrodo estetiškai, o makaronai ilgiau išlieka šilti.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.


Luko Griciaus nuotr.


Alfo spagečių apkepas


6–8 asm.

Reikia:

  • 400 g maltos jautienos 1 svogūno 1 šaukšto pomidorų pastos 1 šaukšto sviesto ~400 g virtų spagečių 100 g kietojo sūrio + drožlių (papuošti) 400 g konservuotų smulkintų pomidorų 250 g rikotos 3 kiaušinių 1 šaukštelio džiovintų Provanso žolelių kelių šakelių šviežių bazilikų druskos, pipirų šlakelio aliejaus

1. Į gerai įkaitintą keptuvę su sviestu ir aliejumi sudėkite jautieną, ją apkepinkite. Paskui sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Kai svogūnas apkeps, sudėkite pomidorų pastą, įberkite druskos, pipirų ir maišydami kepkite apie 5 minutes. Tuomet supilkite konservuotus pomidorus, džiovintas žoleles ir šviežius smulkintus bazilikus. Išmaišykite ir patroškinkite dar kelias minutes. 2. Dideliame dubenyje sumaišykite rikotą, tarkuotą kietąjį sūrį, kiaušinius ir spagečius. Supilkite mėsos bei pomidorų padažą ir viską gerai išmaišykite. 3. Perdėkite viską į gilesnę kepimo formą, išteptą aliejumi, ir išlyginkite. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. 4. Patiekite apibarstę sūrio drožlėmis ir bazilikais.



Naujausi įrašai

bottom of page