Per Helovyną moliūgai džiugino įvairiomis šypsenomis ir stebino savo išraiškomis, bet ką
daryti su jų likučiais? Alfas pataria pasigaminti itin skanų kišą, kuris tikrai nustebins skoniu.
Video receptą žiūrėkite čia
6–8 asm.
Gaminimo laikas: apie 1,5 val.
Kišui su moliūgu ir sūriu paruošti reikia:
2 nedidelių svogūnų
50 g poro
2 šaukštų OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus
2 skiltelių česnako
1 saujos šviežių šalavijų
300 g moliūgo
200 g VILNIUS margarino „Kepiniams“
450 g miltų
Žiupsnelio druskos
100 ml TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens
2 saujų špinatų lapelių
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
Žiupsnelio KOTANYI džiovintų mairūnų
Žiupsnelio KOTANYI džiovintų bazilikų
Žiupsnelio KOTANYI džiovintų raudonėlių
3 kiaušinių
250 ml grietinėlės
200 g GERMANTAS sūrio „Tilsit“
80 g fetos sūrio
1 saujelės kedrinių pinijų
1 saujos rūgštynių lapelių
1 saujelės pipirnių lapelių
GUBERNIJOS tamsios ruginės duonos giros (patiekimui)
1. Svogūnus ir porą susmulkinkite.
2. Keptuvėje įkaitinkite OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejų ir sudėkite smulkintas daržoves. Apkepinkite apie 2 min.
3. Česnaką susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę.
4. Į keptuvę įdėkite keletą šalavijo lapelių ir kubeliais pjaustytą moliūgą. Pakepkite 5–7 min.
5. Į virtuvinį smulkintuvą dėkite pjaustytą VILNIUS margariną „Kepiniams“, miltus ir druską. Viską sutrinkite iki trupinių ir supilkite labai šaltą TICHĖ natūralų negazuotą mineralinį vandenį.
6. Tešlą pabaikite minkyti rankomis iki vientisos masės, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve bent 30 min.
7. Į keptuvę dėkite špinatų lapelius ir pagardinkite KOTANYI prieskoniais. Patroškinkite dar 2–3 min.
8. Tešlą iškočiokite kočėlu, apsipjaukite aplink kepimo formą (priklausomai nuo jos dydžio).
9. Likusius šalavijo lapelius patepkite vandeniu, dėkite ant tešlos kraštų ir gerai įspauskite. Sudėjus visus lapelius dar kartą įspauskite su kočėlu.
10. Kiaušinius išplakite žiupsneliu druskos ir pipirų, supilkite grietinėlę ir išplakite iki
vientisos masės.
11. Tešlą dėkite į kepimo formą, kraštus užlenkite.
12. GERMANTAS sūrį „Tilsit“ supjaustykite smulkiai arba sutarkuokite.
13. Į kepimo formą dėkite ⅓ moliūgų su špinatais, ⅓ smulkinto sūrio ir taip sluoksniuokite.
14. Ant viršaus užtrupinkite fetos sūrio ir apibarstykite kedrinėmis pinijomis.
15. Kepkite orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija 170 °C temp. apie 40–50 min.
16. Iškeptą kišą truputėlį atvėsinkite, papuoškite rūgštynių, pipirnių lapeliais ir apibarstykite kedrinėmis pinijomis.
17. Patiekti galite su GUBERNIJOS tamsia rugine duonos gira.
Gardžių atradimų.