Net trys nostalgiški skoniai susipina šiame unikaliame karamelinių sausainių recepte. Saldainiai „Karvutė", kepami zefyrai ir sūrūs krekeriai. Patiekalas, vertas Dangaus!
Trys skirtingi skoniai, trys sluoksniai skirtingų prisiminimų ir nepaprastai lengvas receptas, kad gautumėte tai, ko norite. Alfas Ivanauskas siūlo išbandyti sausainius, kurių recepto prašys visi.
Karameliniams sausainiams pagaminti reikia:
Lygiomis dalimis „Karvutės“ saldainių
Lygiomis dalimis kepamų zefyrų („Marshmallows“)
Lygiomis dalimis sūrių krekerių
Keletos skiltelių mėgstamo šokolado (pvz.: PERGALĖS UNIQUE juodojo šokolado „Madagaskar“)
Ant kepimo skardos su sviestiniu popieriumi rankomis sutrupinkite „Karvutės“ saldainius (vienas saldainis – vienam sausainiui).
Zefyrus plėšykite ir dėkite ant sutrupintų saldainių viršaus. Taip pat dėkite sulaužytus krekerius.
Laužykite juodąjį šokoladą ir dėkite ant suformuotų saldumynų.
Skardą dėkite į įkaitintą 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite kelias minutes, kol ingredientai išsilydys ir lengvai apskrus.
Išimkite skardą iš orkaitės. Nauju sviestinio popieriaus lakštu uždenkite saldainius. Ir su lygaus paviršiaus daikto dugnu (tai gali būti stiklinės ar stiklainio dugnas) sausainius tarsi išlyginkite, kad jie susiplotų ir būtų lygūs. Video žiūrėkite čia.
Palaukite, kol saldainiai atvės ir lengvai nuimkite popierių. Skanaus!
ALFO PATARIMAI:
· Šokoladą rinkitės tokį, kokį labiausiai mėgstate.
· Sausainius galite skaninti riešutais.
· Svarbu, kad sausainiai iškeptų tinkamai ir neperkeptų. Jei sausainių neiškepsite pakankamai – jie bus per minkšti, o jei perkepsite – bus neskanūs, nes perkeps karamelė. Todėl, kai tik įdedate į orkaitę, nuolatos stebėkite, kaip viskas lydosi ir kepa.
Skanaus!