top of page

Triušienos troškinys su baltuoju padažu ir daržovėmis (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 2 dienas
  • 1 min. skaitymo

Šis receptas – subtili klasikos interpretacija, pietų ar vakarienės patiekalas, kuriame švelni triušiena gardžiai dera su kreminiu baltuoju padažu, o šviežumo ir lengvumo suteikia šviežių virtų bulvių garnyras. 

Išskirtinis, sezoniškas ir elegantiškas skonis, kurį labai paprasta paruošti! Pirštelius aplaižysite, pažadame.

triušienos troškinys_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite žiūrėkite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


2–3 asm.  

Gaminimo laikas: 30 min.


Triušienos troškiniui pagaminti reikia:

  • 2 šaukštų BIONATURALIS ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 200 g LAPINO PUOTA šviežių triušienos mėsos juostelių 

  • Gero žiupsnio druskos 

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų 

  • 400 g jaunų bulvių

  • 4 vidutinių morkų

  • 1 svogūno

  • 5–6 skiltelių česnako 

  • 80 g ESPANA vytintos mentės „Paleta Curada“ 

  • Keleto šakelių rozmarinų 

  • Keleto šakelių čiobrelių 

  • 2 šaukštų Dižono garstyčių 

  • 50 ml nealkoholinio sauso baltojo vyno

  • 750 ml SUKČIUS natūralaus daržovių sultinio

  • 250 ml THOMY olandiško padažo 

  • 1 saujos kalendrų ir petražolių 

  • KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotų agurkėlių troškiniui patiekti


  1. Keptuvėje įkaitinkite BIONATURALIS ekologišką ypač tyrą alyvuogių aliejų.

  2. LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles apibarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

  3. Bulves supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į keptuvę.

  4. Morkas nuskuskite, supjaustykite stambesniais gabaliukais ir berkite į keptuvę su bulvėmis. Šalia daržovių sudėkite triušieną.

  5. Svogūną supjaustykite kubeliais, suberkite į keptuvę ir viską išmaišykite.

  6. Sudėkite smulkintą česnaką, ESPANA vytintos mentės „Paleta Curada“ griežinėlius, prieskonines žoleles ir garstyčias. Pasūdykite.

  7. Pilkite baltąjį vyną ir  SUKČIUS natūralų daržovių sultinį. 

  8. Kepkite įkaitintoje 160 °C orkaitėje apie 10 min., kol šiek tiek pasitroškins.

  9. Išėmę iš orkaitės, ištraukite prieskonines žoleles ir pagardinkite THOMY olandišku padažu. Viską gerai išmaišykite.

  10. Papuoškite šviežiomis žolelėmis.

  11. Triušienos troškinį patiekite su KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotais agurkėliais.


Gardžių atradimų.

bottom of page