Minkštutėliai, purūs bulviniai blyneliai-švilpikai, kuriuos dar labiau pagardina ypatingas daržovių padažas. Tai receptas, kurį pasikabinsite ant šaldytuvo.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
3–4 asm.
Blyneliams-švilpikams pagaminti reikia:
700–800 g bulvių
1 kiaušinio
150 g kepto moliūgo
2 šaukštų PARMIGIANO REGGIANO MEZZANO sūrio
6 šaukštų kvietinių miltų
50 g lydyto sviesto
Keleto česnakų laiškų
1 čiobrelio šakelės
KOTANYI Himalajų druskos
1. Bulves su lupena išvirkite pasūdytame vandenyje, išvirusias nulupkite ir sutrinkite.
2. Bulves išmaišykite su kiaušiniu, moliūgu, įberkite druskos.
3. Įtarkuokite sūrio, viską maišykite.
4. Suberkite miltus ir išmaišykite tešlą (nepadauginkite miltų), jei tešla dar šiek tiek limpa prie rankų, geriau miltų berkite ant jų, o ne į tešlą. Rankomis iškočiokite, susukite į nedidelius vamzdelius (kaip rodoma laidoje), supjaustykite lazdeles mažais gabalėliais ir dėkite ant kepimo skardos.
5. Švilpikus aptepkite lydytu sviestu.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temp. ir kepkite blynelius-švilpikus apie 15–20 minučių, kol gražiai apskrus.
7. Patiekite su šoninės ir pomidorų padažu, užberkite smulkintų česnakų laiškų, papuoškite čiobrelio šakele.
Padažas:
1 nedidelio mėlynojo svogūno
1–2 skiltelių česnako
100 g karšto arba šalto rūkymo šoninės
1 čiobrelio šakelės
1 rozmarino šakelės
200 g SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Daržovinis“
½ stiklinės vandens
1. Supjaustykite kubeliais svogūną, česnaką sutraiškykite ir susmulkinkite. Supjaustykite šoninę labai smulkiai ir viską apkepkite ZYLE keptuvėje.
2. Prieš kepimo pabaigą įdėkite čiobrelio ir rozmarino šakelę, viską išmaišykite. Sudėkite pomidorų padažą. Įpilkite vandens ir šiek tiek patroškinkite ant mažos ugnies apie 1–2 minutes.
ALFO PATARIMAI:
· Labai svarbu – nepervirkite padažo.
· Į blynelių tešlą nepadauginkite miltų.
· Valgyti skaniausia šiltus, bet skanūs ir šalti.
Skanaus!
コメント