Lęšiai su pievagrybiais (Receptas)
- eglerace
- 06-04
- 1 min. skaitymo
Sotus, bet neapsunkinantis patiekalas, kuris tiks ir pietums, ir vakarienei. Pievagrybiai suteikia gilų, šiek tiek „mėsišką“ skonį, todėl troškinys atrodo sodrus ir sotus, nors yra visiškai augalinis. Patiekite vieną arba su šviežia duona, gardus net ir atvėsęs, todėl puikiai tinka į pietų dėžutę.

4 asm.
Gaminimas 15 min
Virimas 20 min
Troškiniui su lęšiais pagaminti reikia:
2 stiklinių virtų arba
konservuotų lęšių
1 svogūno
4–5 skiltelių česnako
1 šakelės rozmarino
500 g pievagrybių
30 ml aliejaus
Žiupsnelio druskos
1. Pievagrybius nuvalykite drėgna servetėle. Jei dideli, perpjaukite pusiau. Susmulkinkite svogūną. Pakepinkite aliejuje rozmarino šakelę ir česnako skilteles, po to viską išimkite ir suberkite svogūnus. Kepkite, kol suminkštės.
2. Tuomet suberkite pievagrybius ir kepkite juos gana stiprioje kaitroje apie 5 min. Į keptuvę suberkite lęšius, įpilkite 100 ml vandens ir dar patroškinkite 3–4 min.
Gardžių atradimų.


























