Greiti šokoladiniai batonėliai su riešutais (Receptas)
- eglerace
- 06-05
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 06-06
Saldūs, žaismingi ir maistingi šokoladiniai batonėliai su riešutais – tai modernus nostalgiškojo tinginio pusbrolis. Lyg ir tas pats skonis ir jausmas (sausainiai, sviestas, riešutai), bet ne visai, nes šie batonėliai pilni kiek neįprastų, bet labai gerų ir skanių ingredientų.
Greita pagaminti, saldu – bus sunku sustoti ties vienu kąsniu! Patogu neštis ir į darbą, ir į pikniką, ir į svečius.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia: ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
10 batonėlių
Gaminimo laikas: apie 20 min.
Šaldymas: 2–3 val.
Šokoladiniams batonėliams pagaminti reikia:
70 g lazdynų riešutų be luobelės
50 g moliūgų sėklų
160 g GAIDELIS pusrytainių su vanile „7 grūdai“
170 g PERGALĖ pieniško šokolado su neskaldytais lazdynų riešutais
60 g sviesto
3 šaukštelių KĖDAINIŲ KONSERVAI mangų džemo
20 g pūstų sorų kruopų
30 g kokosų drožlių
25 g šaltyje džiovintų ananasų ir mangų
40 g DR. OETKER cukrinių pabarstukų

Keptuvėje paskrudinkite riešutus ir moliūgų sėklas. Palikite atvėsti ir šiek tiek susmulkinkite elektriniu trintuvu.
GAIDELIS pusrytainius su vanile „7 grūdai“ sudėkite į elektrinį trintuvą ir sutrinkite iki trupinių. Suberkite į dubenį su smulkintais riešutais ir sėklomis.
Garų vonelėje ištirpinkite PERGALĖ pienišką šokoladą su neskaldytais lazdynų riešutais, sviestą ir KĖDAINIŲ KONSERVAI mangų džemą. Nuolat maišykite.
Į kitą dubenį suberkite pūstas sorų kruopas, kokosų drožles ir patrupintus šaltyje džiovintus vaisius. Supilkite šokolado masę ir viską gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
Masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Gerai prispauskite (galite lengvai patrankyti). Viršų apibarstykite DR. OETKER cukriniais pabarstukais.
Dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Sustingus supjaustykite lyg batonėlius.
Geriausias laikas yra dabar! Kodėl? Rinkis augalinį maistą ir sužinok – www.choosenow.eu
Gardžių atradimų.