Ant daržovių pagalvės kepta šamo filė (Receptas)
- eglerace
- prieš 2 dienas
- 1 min. skaitymo
Sultinga, tirpstanti burnoje žuvis – tai puikus pasirinkimas ir pietums, ir gardžiai vakarienei. Šviežia kepta žuvis lepina skonio receptorius, bet ir papildo mitybą reikalingomis maisto medžiagomis, yra švelnaus ir malonaus skonio.
Patiekite su bruknių arba aviečių padažu.

Šamo filė su daržovėmis paruošti reikia:
720–800 g šamo filė
1 šaukštelio džiovintų mėtų
1 šaukštelio džiovintų
krapų viršūnėlių
Druskos
1 šaukšto aliejaus (skardai patepti)
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
1⁄2 citrinos sulčių
2 šaukštų aliejaus
Daržovių (kokių pageidaujate):
Cukinijų
Vyšninių pomidoriukų
Brokolių
Žirnelių ankščių
1. Mėtą sumaišykite su krapais ir citrinos žievele.
2. Kepimo formą pašlakstykite aliejumi, dėkite į ją šamo filė,
apibarstykite druska, prieskonių mišiniu ir iš viršaus pašlakstykite aliejumi bei citrinos sultimis.
3. Šalia sudėkite įvairiausias daržoves, supjaustytas gana stambiai. Pasūdykite.
4. Formą uždenkite kepimo popieriumi ir šaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 25 min.
5. Žuvį patiekite su bruknių padažu.
BRUKNIŲ PADAŽAS
2–3 šaukštus šaldytų bruknių sutrinkite su šaukšteliu cukraus, įpilkite 100 ml raudonojo vyno, užvirinkite ir pavirkite 2–3 min. Nupilkite šiek tiek skysčio, jame išmaišykite 1
šaukštelį krakmolo ir sumaišykite su likusiu skysčiu. Įberkite dar 1–2 šaukštus bruknių.
Lygiai taip pat galite pagaminti šaldytų aviečių padažą.
Gardžių atradimų.