RAUDONOJO VYNO UOGIENĖ (Receptas)
- eglerace
- 2024-07-07
- 1 min. skaitymo
Vidurvasaris – uogienių virimo metas. Uogienei daug nereikia: uogų ir cukraus, bet mes siūlome bent kelis stiklainėlius pripildyti tokios uogienės, kuri tobulai tiks žiemą kaip dovana Kalėdoms ar jaukiai pertraukėlei sau. Tai įvairių uogų uogienė su nealkoholiniu raudonuoju vynu ir gvazdikėliais, kurią išvirsite vos per 15 min! Ar jau užuodžiate, kaip bus gerai?

Video receptą rasite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
Gaminimo laikas: 30 min.
Vyno uogienei pagaminti reikia:
1,2 kg įvairiausių uogų (braškių, vyšnių, mėlynių, aviečių, spanguolių, trešnių)
½ stiklinės raudonojo nealkoholinio vyno
2–3 KOTANYI gvazdikėlių
1 didelės citrinos žievelės
450 g DANSUKKER cukraus marmeladams
arba
530 g DANSUKKER cukraus uogienėms
GAIDELIS pusrytainių kokosas ir šokoladas „7 grūdai“ (patiekti)
Braškes supjaustykite kubeliais, smulkiai sukapokite KOTANYI gvazdikėlius.
Į puodą supilkite nealkoholinį vyną, dėkite gvazdikėlius ir pavirkite 5 min.
Sudėkite uogas, berkite DANSUKKER cukrų marmeladams, išmaišykite ir virkite dar 15 min. Įtarkuokite citrinos žievelės.
Nugriebkite susidariusias putas, supilstykite į švarius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.
Uogienę patiekite tepdami ant GAIDELIS pusrytainių kokosas ir šokoladas „7 grūdai“.
PATARIMAS: Uogienę galima virti iš šviežių arba šaldytų vaisių.
Gardžių atradimų.