top of page

Prieskonių vertė yra kokybė. Kaip ją patikrinti?

Žiupsnis druskos, šviežiai maltų pipirų, keli kalendros grūdeliai, rūkytos paprikos – ant peilio galiuko. Tokie yra mūsų kasdieniai ritualai, kai gaminame pietus ar vakarienę. Jie tokie įprasti, kad skubėdami dažnai net nebeįkvepiame prieskonių skleidžiamo aromato, neužsimerkiame, kad ilgiau pasimėgautume, ir nesusimąstome, kad kažkada prieskoniais gardindami kasdienį maistą žmonės jautėsi lyg bertų auksą ant bulvių ar į mėsos troškinį...


kaip rinktis prieskonius? Patarimai


Kokybiški prieskoniai ir šiandien yra tarsi aukso ir sidabro dulkės, nes jų dėka maistas įgauna kvapo ir skonio energijos. Tad jeigu prieskonių burtai, kuriuos kasdien buriate virš savo puodų, neužburia ir nesvaigina, gal verta atidžiau peržiūrėti savo prieskonių atsargas? Gali būti, kad lakūs aliejai jau nusigaravo, o žolelės perdžiūvo ir prarado galias? O gal prieskoniai, kuriuos perkate, nėra itin kokybiški?


kaip rinktis prieskonius? Patarimai

Tik kokybiškos, su ypatingu rūpesčiu atrinktos, tinkamai džiovintos, tinkamai supakuotos, laikomos žolelės ir kiti prieskoniniai augalai bus turtingi aromatinių aliejų, kurie suteiks patiekalui „gilesnio“ skonio ir „gyvo“ aromato. Tokios yra jau daugiau nei 140 metų prieskonių madas pasauliui diktuojančio prekės ženklo „Kotányi“ pamatinės prieskonių verslo vertybės. 1880-aisiais pradėtas šeimos verslas išaugo į tarptautinį prekės ženklą ir tai yra geriausias patvirtinimas, kad kokybė be kompromisų yra šiuolaikinis prieskonių vertės matas.


kaip rinktis prieskonius? Patarimai


 

Kuo ypatinga „Kotanyi“ kokybė?

1. 100 proc. natūralu, todėl „stipru“ be stipriklių. Natūralios prieskoninės žolelės pačios gamtos yra apdovanotos intensyviomis aromato bei skonio savybėmis, jų nereikia stiprinti skonio nei kvapo stiprikliais.


2. Pojūčiai nemeluoja. „Kotantyi“ dešimtmečių patirtis yra neįkainojama, kai atrinktų prieskoninių augalų savybes reikia įvertinti pojūčiais: prieskoniai yra liečiami, ragaujami, uostomi, vertinama jų išvaizda – į prekybą patenka tik tie, kurie atinkta itin griežtus reikalavimus. Beje, tai pirmas atrankos etapas, vykstantis prieskonių augintojo žemėse – tai tiekimo grandinę padaro kur kas tvaresnę.


kaip rinktis prieskonius? Patarimai

3. Patikimiausia. Kokybė yra užauginama, todėl prieskoninius augalus „Kotanyi“ superka tik iš itin patikimų, laiko ir ilgalaikės partnerystės patikrintų tiekėjų.


4. Objektyvūs tyrimai. Patikimi partneriai ir nuolat atliekami objektyvūs žaliavos tyrimai – tai būdas, kurio dėka išvengiama visų įmanomų kokybei neigimą poveikį turinčių atsitiktinumų. Nors žaliava superkama tik iš mažiausiai užterštų regionų, nuolat atliekamos patikros dėl pesticidų likučių ir teršalų, taip pat išsamūs mikrobiologiniai testai.


kaip rinktis prieskonius? Patarimai


5. Be priemaišų. Taip pat nuolat tikrinamas žaliavos grynumas, kad, pavyzdžiui, raudonėlyje neįsimaišytų alyvuogių lapeliai.


6. Kiek eterinių aliejų? Cheminiai testai padeda nustatyti, koks kiekis eterinių aliejų yra tiriamojoje medžiagoje. Tai svarbu, nes didesnis eterinių aliejų kiekis lemia intensyvesnį skonį ir aromatą!


kaip rinktis prieskonius? Patarimai


7. Jokių modifikuotų produktų. „Kotanyi“ kokybės standartai neleidžia naudoti modifikuotų produktų – prieskoniai ir jų mišiniai yra išskirtinai natūralūs.


8. Sertfikuota produkcija. „Kotanyi“ kokybės ir maisto saugos valdymo sistema pagrįsta maisto pramonės reikalavimais ir aukšto lygio ISO 9001:2015 bei „IFS Food 6.1“ reikalavimais. Dalis „Kotanyi“ asortimento sertifikuota kaip ekologiškas pagal (ES) reglamentą nr. 2018/848


 

Kristupo Kolumbo laikais aitriųjų paprikų vertė prilygo aukščiausios prabos aukso vertei. Nors šiandien vertės kitos, tačiau kokybiški, aromatingi, kvapo ir skonio energijos pilni prieskoniai vis dar yra gerovės simbolis, nes gardus, kvapnus naminis maistas – tai sinonimas namų, kuriuose gera, ir virtuvės, kurioje geras maistas. Skanaus!







תגובות


Naujausi įrašai

bottom of page