top of page

Patiekalas-transformeris: tiršta moliūgų sriuba arba moliūgų troškinys su kukuliais

Dar vienas receptas, kurio dėka sunaudosite iš sodų parsivežtas rudens gėrybes. Šį kartą net dvi variacijos, kaip ruošiant vieną patiekalą mėgautis net dviem.


patiekalas-transformeris_Alfo receptas_ moliūgų sriuba_moliūgų troškinys
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

Moliūgų sriubai/moliūgų troškiniui su kukuliais pagaminti reikia:

  • 1 vidutinio sviestinio moliūgo

  • 5–6 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 2 vidutinių morkų

  • 1 vidutinio saliero gumbo

  • 3 Eringi grybų

  • ½ mėlynojo svogūno

  • 3 česnako skiltelių

  • 300 g NATURLI sojų kukulių

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • 750 ml SUKČIUS daržovių sultinio

  • 100 ml NATURLI ekologiško avižų gaminio

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Prieskoninių žolelių ir valgomų žiedlapių (papuošimui)

1. Skardelę išklokite kepimo popieriumi, dėkite stambiai pjaustytą moliūgą, berkite druskos,

pipirų, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 30 min. Atvėsintą

moliūgą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

2. Morkas, saliero gumbą, svogūną supjaustykite smulkesniais kubeliais, grybus – stambesniais, česnaką patraiškykite peiliu ir pasmulkinkite.

3. Į dvi ZYLE keptuves pilkite alyvuogių aliejų. Į vieną berkite pjaustytas morkas ir saliero

gumbą, į kitą – NATURLI sojų kukulius. Apkepinkite.

4. Kai apkeps morkos, suberkite svogūnus, kepinkite, kol jie pagels, tada berkite česnaką. Po 1

min. pabarstykite KOTANYI maltos kalendros, pamaišykite ir supilkite SUKČIUS daržovių

sultinį. Kaitinkite, kol viskas sušils. Dėkite keletą moliūgo gabaliukų.

5. Prieš baigiant kepinti kukulius sudėkite grybus, išmaišykite ir kepinkite. Berkite KOTANYI

druskos ir pipirų.

6. Prieš trinant daržoves, šiek tiek jų išimkite troškiniui.

7. Į daržoves pilkite NATURLI ekologiško avižų gaminio ir viską sutrinkite ZYLE virtuviniu

smulkintuvu.

8. Sriubai: į lėkštę pilkite sriubos ir kukulių su grybais. Papuoškite prieskoninėmis žolelėmis ir

valgomais žiedlapiais.

9. Troškiniui: į lėkštę pilkite troškinio pagrindo, dėkite kepto moliūgo, šiek tiek likusių daržovių

ir kukulių su grybais. Papuoškite prieskoninėmis žolelėmis ir valgomais žiedlapiais.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page