top of page

Alfas Atsakingai. Patiekalas transformeris: šviežios agurkų salotos arba gaivus sumuštinis

Traškūs, saldžiarūgščiai bei gaivūs patiekalai, kuriuos paruošite žaibiškai ir galėsite džiuginti ne tik namiškius, bet ir netikėtai užsukusius draugus.


patiekalas-transformeris_ šviežių agurkų salotos_receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

Šviežioms agurkų salotoms arba gaiviam sumuštiniui pagaminti reikia:

  • 1 ilgavaisio agurko

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų su druska

  • 1 šaukšto purškiamo BASSO alyvuogių aliejaus

  • 2 šaukštų JADE BRIDGE ryžių acto (arba baltojo vyno acto)

  • 1 česnako skiltelės

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • ½ mėlynojo svogūno

  • 300 g NATURLI sojų kukuliukų

  • 4 mėgstamos skrudinimo duonos riekelių

  • 2 šaukštų DOBILAS natūralaus ekologiško jogurto

  • Keleto kalendrų ir mėtų šakelių

1. Agurką perpjaukite išilgai ir išskobkite jo sėklas, kad patiekaluose nebūtų daug vandens. Tada supjaustykite pailgomis juostelėmis.

2. Į dubenį berkite KOTANYI aitriųjų paprikų su druska, purkškite BASSO alyvuogių aliejaus,

pilkite JADE BRIDGE ryžių acto, įtarkuokite česnako skiltelę, citrinos žievelės ir pilkite DANSUKKER šviesiojo sirupo. Viską išmaišykite, sudėkite agurkus, pusžiedžiais pjaustytą

svogūną, vėl maišykite ir leiskite šiek tiek pasimarinuoti (apie 5–7 min.).

3. ZYLE grilį šiek tiek papurkškite aliejumi ir dėkite kepti NATURLI sojų kukuliukus bei

duonos riekeles.

4. Salotoms: į dubenį dėkite marinuotus agurkus ir svogūnus, keptus kukuliukus, iš šono –

DOBILAS natūralaus ekologiško jogurto. Papuoškite mėtų ir kalendrų lapeliais, berkite aitriųjų paprikų ir druskos.

5. Sumuštiniams: ant skrudintos duonos dėkite ekologiško jogurto, marinuotų agurkų ir svogūnų, kukuliukų, dar agurkų. Papuoškite mėtų ir kalendrų lapeliais, berkite aitriųjų paprikų ir druskos. Uždenkite kita duonos riekele.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page