top of page

Patiekalas transformeris: gaivūs keptų vaisių pusryčiai (Receptas)

Kai jau atrodo, jog po šventinio maratono nebesinori nieko nei gaminti, nei valgyti, paruoškite

lengvą, bet tikrai labai skanų užkandį, kuriam nereikės daug laiko, o skonis nuteiks maloniai.


ketų vaisių pusryčiai_Alfo receptas
VMG nuotr

Video receptą rasite čia


Keptų vaisių pusryčiams pagaminti reikia:

  • 200–300 g ananaso

  • 1 vidutinio banano

  • 1 vidutinio mango

  • 1 vidutinės kriaušės

  • ⅓ citrinos sulčių

  • 2 cinamono lazdelių

  • Keleto gvazdikėlių

  • 2 žvaigždinių anyžių

  • Žiupsnelio kardamono

  • 1 nedidelio imbiero gabaliuko

  • 1 šaukštelio medaus

  • 1 šviežio čiobrelio šakelės

  • 330 g DOBILAS natūralios varškės

  • 200 ml NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio

  • 100 g PAULUNS granolos su avietėmis ir braškėmis

1. Nupjaukite ananasui žievę, išpjaukite šerdį ir supjaustykite kubeliais.

2. Nulupkite mangą, išimkite kauliuką ir supjaustykite kubeliais.

3. Griežinėliais supjaustykite bananą, kriaušei išpjaukite sėklytes ir supjaustykite kubeliais (lupti nebūtina).

4. Visus vaisius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

5. Apšlakstykite citrinos sultimis, suberkite visus prieskonius, dėkite pjaustyto imbiero ir medaus.

6. Kepkite 180 °C temp. orkaitėje apie 10–20 min. Atsižvelgiant, kokios konsistencijos vaisių norite.

7. Iškeptus vaisius apibarstykite čiobreliu, viską išmaišykite.

8. DOBILAS natūralią varškę supjaustykite gabalėliais ir dėkite į lėkštę, ant jos dėliokite keptus vaisius.

9. Į dubenį pilkite NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio, berkite PAULUNS

granolos su avietėmis ir braškėmis, tada dėkite keptų vaisių.

10. Galite papuošti čiobrelio lapeliais.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page