Gaminkite desertą, kurį galite transformuoti į pyragą ar keksiukus, ir mėgautis patys arba su
šeima bei draugais.
Video receptą rasite čia
Slyvų ir varškės pyragui arba trapiems keksiukams pagaminti reikia:
110 g NATURLI tepamo riebalų mišinio „Vegan block“ (kambario temperatūros)
6–7 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
6 šaukštų kvietinių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
150 g PAULUNS granolos su cinamonu ir obuoliais
9–10 šviežių vidutinių slyvų
2 vidutinių bananų
1 saujos šilauogių
330 g DOBILAS ekologiškos varškės
1 kiaušinio
Keleto pekaninių karijų
1. Į dubenį dėkite NATURLI tepamo riebalų mišinio „Vegan block“, berkite 4–5 šaukštus
DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“, miltų, kepimo miltelių ir rankomis viską
išmaišykite iki trupinių. Jei labai liptų, dėkite daugiau miltų. Palikite šiek tiek pastovėti. Tada
berkite PAULUNS granolos su cinamonu ir obuoliais, karijų, viską maišykite ir truputį
pamaigykite pirštais.
2. Slyvoms išimkite kauliukus, jei slyvos yra didesnės supjaustykite į 4 dalis, jei mažesnės – 2 ar
3 dalis. Įpjaustykite bananus, berkite šilauoges ir viską išmaišykite.
3. Į kitą dubenį dėkite DOBILAS ekologišką varškę, įmuškite kiaušinį, berkite cukraus ir viską
išmaišykite.
4. Ant kepimo skardelės dėkite pyrago ir silikoninę keksiukų kepimo formas. Į abi jas berkite
trupinių taip, kad jie užpildytų apačią ir šiek tiek juos suspauskite pirštais.
5. Į pyrago formą dėkite varškės įdarą, paskirstykite tolygiai. Tada dėkite slyvų įdaro ir
paskleiskite po visą pagrindą. Padenkite trupinių sluoksnio kepure, ją šiek tiek prispaudami.
6. Į keksiukų formą dėkite slyvų įdarą ir padenkite trupinių sluoksniu, jį šiek tiek prispaudami.
7. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 35 min., kol gražiai apskrus.
Gardžių atradimų.