top of page

Patiekalas transformeris: slyvų ir varškės pyragas arba trapūs slyvų keksiukai (Receptas)

Gaminkite desertą, kurį galite transformuoti į pyragą ar keksiukus, ir mėgautis patys arba su

šeima bei draugais.


slyvų ir varškės pyragas arba trapūs slyvų keksiukai _ALFO RECEPTAS
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


Slyvų ir varškės pyragui arba trapiems keksiukams pagaminti reikia:

  • 110 g NATURLI tepamo riebalų mišinio „Vegan block“ (kambario temperatūros)

  • 6–7 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 6 šaukštų kvietinių miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 150 g PAULUNS granolos su cinamonu ir obuoliais

  • 9–10 šviežių vidutinių slyvų

  • 2 vidutinių bananų

  • 1 saujos šilauogių

  • 330 g DOBILAS ekologiškos varškės

  • 1 kiaušinio

  • Keleto pekaninių karijų

1. Į dubenį dėkite NATURLI tepamo riebalų mišinio „Vegan block“, berkite 4–5 šaukštus

DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“, miltų, kepimo miltelių ir rankomis viską

išmaišykite iki trupinių. Jei labai liptų, dėkite daugiau miltų. Palikite šiek tiek pastovėti. Tada

berkite PAULUNS granolos su cinamonu ir obuoliais, karijų, viską maišykite ir truputį

pamaigykite pirštais.

2. Slyvoms išimkite kauliukus, jei slyvos yra didesnės supjaustykite į 4 dalis, jei mažesnės – 2 ar

3 dalis. Įpjaustykite bananus, berkite šilauoges ir viską išmaišykite.

3. Į kitą dubenį dėkite DOBILAS ekologišką varškę, įmuškite kiaušinį, berkite cukraus ir viską

išmaišykite.

4. Ant kepimo skardelės dėkite pyrago ir silikoninę keksiukų kepimo formas. Į abi jas berkite

trupinių taip, kad jie užpildytų apačią ir šiek tiek juos suspauskite pirštais.

5. Į pyrago formą dėkite varškės įdarą, paskirstykite tolygiai. Tada dėkite slyvų įdaro ir

paskleiskite po visą pagrindą. Padenkite trupinių sluoksnio kepure, ją šiek tiek prispaudami.

6. Į keksiukų formą dėkite slyvų įdarą ir padenkite trupinių sluoksniu, jį šiek tiek prispaudami.

7. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 35 min., kol gražiai apskrus.


Gardžių atradimų.

Kommentit


Naujausi įrašai

bottom of page