top of page

Traški sėklų duonelė (Receptas)

Namuose kepta traški sėklų duonelė yra puiki sriubos, užtepėlių, įvairiausių pagardų, o taip pat ir sūrių padėklų kompanionė. Dar puikiau, kai yra greitai ir lengvai paruošiama ir iškepama.


Naminė sėklų duonelė, receptas
VMG nuotr.

Traškiai sėklų duonelei pagaminti reikia:

  • 40 g VILNIAUS margarino „Kepiniams“

  • 1 šaukšto saulėgrąžų

  • 1 šaukšto kanapių sėklų

  • 1 šaukšto moliūgų sėklų

  • 1 šaukšto linų sėmenų

  • 50 g speltos miltų

  • 100 g kvietinių miltų

  • 250 ml vandens

  • Žiupsnelio druskos

1. VILNIAUS margariną „Kepiniams“ išlydykite.

2. Visus ingredientus sudėkite į BLENDTEC smulkintuvą, išmaišykite įjungus maišymo funkciją.

3. Gautą masę tepkite plonu sluoksniu ant nepridegančio paviršiaus skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 150 °C temp. apie 35–40 min. (be apipūtimo funkcijos).

4. Prieš patiekiant duonelę atvėsinkite.


Video receptas:


Skanaus!





Naujausi įrašai

bottom of page