Namuose kepta traški sėklų duonelė yra puiki sriubos, užtepėlių, įvairiausių pagardų, o taip pat ir sūrių padėklų kompanionė. Dar puikiau, kai yra greitai ir lengvai paruošiama ir iškepama.
Traškiai sėklų duonelei pagaminti reikia:
40 g VILNIAUS margarino „Kepiniams“
1 šaukšto saulėgrąžų
1 šaukšto kanapių sėklų
1 šaukšto moliūgų sėklų
1 šaukšto linų sėmenų
50 g speltos miltų
100 g kvietinių miltų
250 ml vandens
Žiupsnelio druskos
1. VILNIAUS margariną „Kepiniams“ išlydykite.
2. Visus ingredientus sudėkite į BLENDTEC smulkintuvą, išmaišykite įjungus maišymo funkciją.
3. Gautą masę tepkite plonu sluoksniu ant nepridegančio paviršiaus skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 150 °C temp. apie 35–40 min. (be apipūtimo funkcijos).
4. Prieš patiekiant duonelę atvėsinkite.
Video receptas:
Skanaus!
Comments