Varškėčiai yra mėgstamas pusryčių patiekalas, tik dažnai paskubomis pagaminamas. Palepinkite mylimuosius ir artimuosius pagamindami patiekalą, vertą geriausių restoranų: varškėčiai salotose su krienais, ikrais ir citrinine grietine!
Varškėčiams pagaminti reikia:
500 g ekologiškos varškės DOBILAS
2 kiaušinių
50 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
300 g svogūnų
200 g mėgstamų ikrų
200 g salotų lapelių mišinio
200 g grietinės
2 skiltelių česnako
1 citrinos
druskos,
pipirų
aliejaus (kepti)
1. Varškę ištrinkite su kiaušiniais iki beveik vientisos masės. Kepimo miltelius ir miltus sumaišykite tarpusavyje ir įmaišykite į masę. Svogūnus ir skiltelę česnako supjaustykite kubeliais, pakepkite aliejuje, pagardinkite druska, pipirais ir sudėkite į varškėčių masę. Viską gerai permaišykite.
2. Varškėčius formuokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
3. Grietinę sumaišykite su citrinos sultimis ir pusės citrinos žievele, pagardinkite druska ir pipirais.
4. Lėkštėje serviruokite salotų mišinį, ką tik iškeptus varškėčius, sudėkite ikrus ir apšlakstykite grietinės padažu.
Skanaus!