top of page

Palepinkite dėmesiu: varškėčiai salotose su krienais ir citrinine grietine

Varškėčiai yra mėgstamas pusryčių patiekalas, tik dažnai paskubomis pagaminamas. Palepinkite mylimuosius ir artimuosius pagamindami patiekalą, vertą geriausių restoranų: varškėčiai salotose su krienais, ikrais ir citrinine grietine!

varškėčiai salotose su ikrais ir citrinine grietine, receptas
VMG nuotr.

Varškėčiams pagaminti reikia:

  • 500 g ekologiškos varškės DOBILAS

  • 2 kiaušinių

  • 50 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 300 g svogūnų

  • 200 g mėgstamų ikrų

  • 200 g salotų lapelių mišinio

  • 200 g grietinės

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 citrinos

  • druskos,

  • pipirų

  • aliejaus (kepti)


1. Varškę ištrinkite su kiaušiniais iki beveik vientisos masės. Kepimo miltelius ir miltus sumaišykite tarpusavyje ir įmaišykite į masę. Svogūnus ir skiltelę česnako supjaustykite kubeliais, pakepkite aliejuje, pagardinkite druska, pipirais ir sudėkite į varškėčių masę. Viską gerai permaišykite.

2. Varškėčius formuokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

3. Grietinę sumaišykite su citrinos sultimis ir pusės citrinos žievele, pagardinkite druska ir pipirais.

4. Lėkštėje serviruokite salotų mišinį, ką tik iškeptus varškėčius, sudėkite ikrus ir apšlakstykite grietinės padažu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page