Mokinuko pusryčiai: minkštučiai vaniliniai varškėčiai su uogomis
- 2020-09-03
- 1 min. skaitymo

4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 20 min.
Reikia:
500 g varškės (9 proc. riebumo)
2 mažų arba 1 didelio (XL) kiaušinio
1 šaukšto cukraus
60 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
½ šaukštelio vanilės ekstrakto arba cukraus su natūralia vanile
Aliejaus (kepti)
Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, įberkite cukraus, druskos, vanilės. Viską gerai išmaišykite, o geriausiai ištrinkite trintuvu ilgu kotu. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir užmaišykite tešlą.
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir vidutiniškai jį įkaitinkite. Dėkite varškėčių tešlą šaukštu į keptuvę ir kepkite. Stebėkite kepimą – jei labai pradės skrusti, tuomet mažinkite kaitrą. Apkepkite iš vienos, iš kitos pusės. Išėmę nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
Patiekite su mėgstamu padažu, grietine, uogomis.
Skanaus!