Pabėgimas savaitgaliui – panoraminis restoranas „Keturi vėjai“
- 2016-03-11
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2020-03-19
O jeigu ilgojo savaitgalio metu pamirštumėme miestą, čia vykstančius renginius ir tiesiog išvažiuotumėme? Tarkime, į Druskininkus. Tinka? Vaikščioti po šio miesto kelius ir klystkelius yra neįtikėtinai gera. Rodos, niekas neskuba, vanduo čiurlena lėčiau nei kur kitur, o Čiurlionis romiai stebi Dzūkijos tolius.
Norintiems visus Druskininkus pamatyti iš aukštai, siūlome apsilankyti restorane „Keturi vėjai“. Aštuntame aukšte įrengto restorano virtuvės šefas Tomas Mockūnas siūlo išbandyti savaitgaliui sukurtą meniu:
„Šį meniu keičiame kiekvieną savaitgalį. Šalia jo visada yra nuolatinis meniu, o savaitgaliui skirtame leidžiu sau kurti. Patiekaluose atsispindi sezoniškumas ir skirtingų stilių interpretacijos.“

Šviežios jautienos karpačas su burokėlių ir petražolių piurė, marinuotais ridikėliais ir svogūnų „čipsais“ – 10 Eur (Linos Jakubauskaitės nuotr.)

Karštasis patiekas: kardžuvės filė su kuskusu, gardintu jūrų dumbliais, daržovėmis, pastarnokų piurė ir „shiitake“ grybais – 20 Eur (Linos Jakubauskaitės nuotr.)

Desertas: tiramisas su šviežiomis uogomis ir mandarinų šerbetu – 4 Eur (Linos Jakubauskaitės nuotr.)
Restoranas „Keturi vėjai“ Darbo laikas: I–IV 17.00–24.00 V–VI 12.00–02.00 VII 12.00–22.00