top of page

Obuolių pyragas be tešlos (Receptas)

Ar įmanoma iškepti pyragą… be tešlos? Tokį, kurio nereikia nei minkyti, nei plakti? Šis – kaip tik toks: greitai pagaminamas, drėgnas, gardus ir labai gausus obuolių: jų čia daugiau nei 95 proc.! 

Tai pyragas, kurį Alfas gamina beveik kiekvieną savaitę. 

obuolių pyragas_Alfo receptas

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

 

8 asm.

Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.


Obuolių pyragui be tešlos pagaminti reikia:

  • 4 didelių obuolių

  • 1 nedidelės citrinos žievelės ir sulčių 

  • 1–2 šaukštelių cinamono 

  • 4–5 šaukštų DANSUKKER tamsiojo sirupo 

  •  pakelio ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto 

  • 80 g GAIDELIS sausainių „Karamelė“


  1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Galite naudoti daržovių ir vaisių pjaustyklę. Įtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite ½ citrinos sulčių ir pagardinkite cinamonu.

  2. Į kepimo popieriumi išklotą formą įpilkite kelis šaukštus DANSUKKER tamsiojo sirupo, dėkite dalį griežinėliais pjaustyto ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto ir išdėliokite obuolius. 

  3. Sudėkite likusį saldžios grietinėlės sviestą, supilkite tamsųjį sirupą, suberkite smulkintus GAIDELIS sausainius „Karamelė“, apšlakstykite citrinos sultimis ir uždenkite folija.

  4. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 50 min., nuimkite foliją ir palikite kepti dar 10 min.

  5. Iškepusį obuolių pyragą atvėsinkite ir supjaustykite.


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.

 

Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page