
4 asm.
Gaminimo laikas: 1 val. 10 min.
Prancūziškam obuolių pyragui pagaminti reikia:
900 g rūgščių obuolių
Citrinų sulčių obuoliams apšlakstyti
100 g miltų
100 g cukraus
3 kiaušinių
1 šaukšto vanilinio cukraus su natūralia vanile
50 ml aliejaus
100 ml pieno
PAPUOŠTI:
Cukraus glajaus, miltelinio cukraus, šviežių čiobrelių šakelių
1. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite plonais griežinėliais. Pašlakstykite citrinos sultimis, palikite kelioms minutėms, po to nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suberkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kitame išplakite kiaušinius, vanilinį cukrų su natūralia vanile, aliejų ir pieną. Miltų ir kiaušinių mases sumaišykite kartu ir supilkite į formą. Lengvai pakratykite.
3. Kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 30 min. (orkaitėje 40 min.).
4. Jei norite, galite apšlakstyti cukraus glajumi, apibarstyti milteliniu cukrumi arba papuošti šviežių čiobrelių šakelėmis.
Gardžių atradimų.
Šis receptas yra iš naujo žurnalo VERDU IR KEPU numerio.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
