top of page

Nostalgiškas uogų pyragas (Receptas)

Pyragas su juodaisiais serbentais arba jų uogiene primena vaikystę? O, taip. Šį gardų ir labai greitai paruošiamą uogų pyragą galima kepti ir orkaitėje, ir kepsninėje. Labai vasariškas!

uogų pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

4–5 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 30 min.


Uogų pyragui pagaminti reikia:

  • 240 g viso grūdo miltų

  • 120 g labai šalto sviesto

  • 100 g cukranendrių cukraus

  • 1 kiaušinio

  • 50 g grietinės

  • 4–5 šaukštų juodųjų serbentų uogienės

1. Į dubenį suberkite miltus ir cukranendrių cukrų. Sutarkuokite sviestą ir sudėkite į dubenį su miltais bei cukrumi. Viską sutrinkite pirštais iki smulkių kruopelyčių. Arba sudėkite visus produktus į smulkintuvo indą ir susmulkinkite smulkintuvu. Saują trupinių atidėkite, o likusius sumaišykite su kiaušiniu ir grietine. Užminkykite tešlą.

2. Paruoškite 20–22 cm skersmens ketaus keptuvę. Ją išklokite tešla, išlyginkite. Patepkite paviršių uogiene ir užberkite trupinius.

3. Uždekite kepsninėje anglis, ir, įdėję „cnvEGGtor“, groteles bei kepimo akmenį, įkaitinkite iki 180 °C. Keptuvę uždėkite ant kepimo akmens, uždarykite kepsninės dangtį ir kepkite pyragą apie 30 min. Pyragą galima kepti ir orkaitėje.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page