top of page

Nepaprasti rusiškų svogūnų nuotykiai Estijoje

Taip jau nutinka, kad ne visi dėmesio verti restoranai būna įsikūrę miesto centre. Taline esantis restoranas „Kolm Sibulat“ – ne išimtis. Bet juk mažiau patogi lokacija nesustabdys nė vieno gurmano!

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Šis restoranas Taline turi ir didįjį brolį, bet apie jį papasakosime kitą kartą. O šįkart pristatome vietą, kurios pavadinimas, išvertus iš estų kalbos, reiškia „Trys svogūnai“.

Valerijos Stonytės nuotr.


Patys savininkai juokiasi, kad tiek skaičius, tiek svogūnai būtent juos – tris savininkus – ir simbolizuoja. Pasirodo, ilgą laiką estai jų šalyje gyvenančius rusus vadindavo svogūnais. Žinoma, neoficialiai, tačiau tautos folklore ši reikšmė egzistuoja. Tad savininkai, visi trys rusų kilmės, drąsiai jį panaudojo atidarydami restoraną.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Tik nesuklyskite – rusų virtuvės čia nerasite. Restoranas didžiuojasi unikaliu meniu, paremtu improvizacija ir skirtingų šalių virtuvių deriniais. Taigi, jame randa vietos ir Viduriniųjų Rytų kuskusas, ir Viduržemio jūros humusas ar gruziniška duona su korėjietišku „kimči“. Patys restorano šefai sako, kad negali įvardyti savo virtuvės stiliaus, tad vadina paprastai – „fusion-confusion“ (angl. sintezė-painiava).

Valerijos Stonytės nuotr.


Kainos:

Sriuba: 5–7 Eur

Salotos ir užkandžiai: 7–12 Eur

Pagrindiniai patiekalai: 12–16 Eur

Desertai: 4–6,5 Eur

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.

Valerijos Stonytės nuotr.


Naujausi įrašai

bottom of page