Neatsivalgomos ir traškios šparagų salotos (Receptas)

Šparagų sezonas įsibėgėja, įsileiskite dar vienas labai geras salotas į savo mėgstamiausių salotų receptų asortimentą: traškias ir neatsivalgomas šparagų salotas!


traškios šparagų salotos, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2–4 asm.


Traškioms šparagų salotoms pagaminti reikia:

  • ½ kg žalių ir baltų šparagų

  • 1 mažos romaninės salotos gūžės

  • 3 saliero lapkočių

  • 1 vidutinio saldžiarūgščio obuolio

  • ½ mėlynojo svogūno

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 3–4 šaukštų WOWMAMA padažo „Honey Mustard“

  • 6–8 ančiuvių

  • 3 šaukštų mėgstamų riešutų

  • 2 šaukštų baltojo vyno acto

  • ½ citrinos žievelės

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio druskos


1. Baltus šparagus nuskuskite. Garinkite juos puode iki 7 min.

2. Į lėkštę sudėkite salotų lapus, pjaustytus salierus, pusgriežinėliais pjaustytą svogūną ir obuolį.

2. Žalius šparagus apšlakstykite alyvuogių aliejumi, išmasažuokite ir kepkite ZYLE grilyje 185 °C temp. kelias minutes.

3. Medaus ir garstyčių padažo įspauskite skirtingose vietose ant salotų, dėkite ančiuvius.

4. Baltus šparagus perpjaukite per pusę, sudėkite į dubenį, pilkite garstyčių padažo, baltojo vyno acto, suberkite į 4 dalis perpjautus žalius šparagus, įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite juodųjų pipirų ir druskos. Viską išmaišykite.

5. Ant salotų dėkite pamarinuotus šparagus ir berkite mėgstamų riešutų.


ALFO PATARIMAI:

· Rinkitės riešutus, kurie nėra kartūs.

· Su šiomis salotomis labai tinka nealkoholinis ŠVYTURIO šviesus alus.


Skanaus!