Lengvai pagaminami šparagai tarsi restorane (Receptas)

Kol dar nesibaigė šparagų sezonas, skubėkite jais mėgautis! O Alfas atskleis, kaip juos pasigaminti namuose, kad jiems tikrai neliktų abejingų.


patiekalas su šparagais, receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


Patiekalui su šparagais pagaminti reikia:

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 obuolio

  • 1 saliero stiebo

  • 2 šaukštų NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan Block“

  • 1 morkos

  • 2 šaukštų DAUMANTŲ 14 skonių pomidorų padažo su saulėje džiovintais pomidorais „Gurmaniškas“

  • 400 ml TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • 1 kubelio NATUR COMPAGNIE ekologiško daržovių sultinio

  • 2 riekelių TOSTE skrudinimo duonos „Spelta“

  • 6 didesnių šparagų

  • 1 citrinos

  1. Svogūną, česnakus, obuolį supjaustykite mažais kvadratėliais, saliero stiebą – griežinėliais. Į ZYLE keptuvę dėkite NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan Block“, juos ištirpinkite. Sudėkite pjaustytas daržoves, obuolį, sutarkuotą morką ir kepkite, kol viskas suminkštės. Dėkite DAUMANTŲ 14 skonių pomidorų padažo su saulėje džiovintais pomidorais „Gurmaniškas“, viską gerai išmaišykite ir leiskite užvirti.

  2. Iškepus, viską sudėkite į ELECTROLUX smulkintuvą ir nestipriai sutrinkite, jog dar jaustųsi skirtingos konsistencijos.

  3. Į kitą keptuvę pilkite TICHĖ natūralų mineralinį vandenį, dėkite NATUR COMPAGNIE ekologišką daržovių sultinio kubelį, išmaišykite ir užvirkite. Tada sudėkite šparagus ir apvirkite 3–4 min.

  4. TOSTE skrudinimo duoną „Spelta“ sutrupinkite rankomis ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje apie 5–6 min., kol viskas apskrus.

  5. Į pasirinktą lėkštę dėkite padažą, šparagus, įtarkuokite citrinos žievelės, pagardinkite šviežiai maltais pipirais bei suberkite duonos skrebučius.


Skanaus!