top of page

Naminio varškės ir uogų migdolinio pyrago receptas (per 15 min.)

Užgriuvo netikėti svečiai? Kol suklegės, sušils, susės, tikrai suspėsite iškepti šį sultingą, dailų, skanų varškės ir uogų migdolinį pyragą.

Naminio varškės ir uogų migdolinio pyrago receptas (per 15 min.)
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


20 cm skersmens formai


Migdoliniam varškės pyragui su uogomis pagaminti reikia:

  • 80 g ŽEMAITIJOS PIENO sviesto 82 % rieb.

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • 4 šaukštų DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 100 g maltų migdolų

  • 120 g kvietinių miltų

  • ⅔ pakelio ŽEMAITIJOS PIENO varškės 9 % rieb. (1 kg pakelio)

  • 2 kiaušinių

  • 3–4 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo

  • 250 g mėgstamų uogų (aviečių, mėlynių, šilauogių)

  • 50 g mėgstamų vaisių (mangų, persikų, obuolių)

  • 100 g marcipano

1. Į dubenį dėkite sviestą, berkite druską, cukrų, maltus migdolus, miltus ir viską išmaišykite rankomis. Tešla turėtų būti kaip trupiniai, jei matote, kad dar šiek tiek limpa, įdėkite miltų.

2. ⅔ tešlos uždenkite kepimo formos (išklotos kepimo popieriumi) dugną.

3. Į kitą indą dėkite varškę, įmuškite kiaušinius, berkite cukraus ir kepimo miltelius, krakmolą. Viską išmaišykite rankomis.

4. Į kepimo formą, ant tešlos pagrindo, dėkite varškės sluoksnį.

5. Ant varškės berkite jūsų pasirinktas uogas ir vaisius. Viską tolygiai paskirstykite.

6. Į likusią tešlą berkite cukraus, išmaišykite. Ant vaisių dėkite plėšytus marcipano gabaliukus ir suberkite likusią tešlą.

7. Kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 1 val. Jei pyrago viršus labai paruduos, baikite kepti uždengę jį folija.


ALFO PATARIMAI:

· Galite naudoti šviežius arba šaldytus vaisius bei uogas, tik prieš gaminant juos atšildykite.

· Pyrago trupinius galite paskaninti cinamonu, šviežia vanile ar kardamonu.

· Pyragą galite valgyti kartu su ledais.

· Jei neturite marcipano, galite jo nedėti, bet prarasite šio pyrago žavesį. Bus skanus ir taip, bet jis sustiprins skonį.

· Rinkitės kokybišką varškę, ne ji yra pagrindinė šio pyrago sėkmės paslaptis.


Skanaus!


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page