Užgriuvo netikėti svečiai? Kol suklegės, sušils, susės, tikrai suspėsite iškepti šį sultingą, dailų, skanų varškės ir uogų migdolinį pyragą.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
20 cm skersmens formai
Migdoliniam varškės pyragui su uogomis pagaminti reikia:
80 g ŽEMAITIJOS PIENO sviesto 82 % rieb.
Žiupsnelio KOTANYI druskos
4 šaukštų DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
100 g maltų migdolų
120 g kvietinių miltų
⅔ pakelio ŽEMAITIJOS PIENO varškės 9 % rieb. (1 kg pakelio)
2 kiaušinių
3–4 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukšto kukurūzų krakmolo
250 g mėgstamų uogų (aviečių, mėlynių, šilauogių)
50 g mėgstamų vaisių (mangų, persikų, obuolių)
100 g marcipano
1. Į dubenį dėkite sviestą, berkite druską, cukrų, maltus migdolus, miltus ir viską išmaišykite rankomis. Tešla turėtų būti kaip trupiniai, jei matote, kad dar šiek tiek limpa, įdėkite miltų.
2. ⅔ tešlos uždenkite kepimo formos (išklotos kepimo popieriumi) dugną.
3. Į kitą indą dėkite varškę, įmuškite kiaušinius, berkite cukraus ir kepimo miltelius, krakmolą. Viską išmaišykite rankomis.
4. Į kepimo formą, ant tešlos pagrindo, dėkite varškės sluoksnį.
5. Ant varškės berkite jūsų pasirinktas uogas ir vaisius. Viską tolygiai paskirstykite.
6. Į likusią tešlą berkite cukraus, išmaišykite. Ant vaisių dėkite plėšytus marcipano gabaliukus ir suberkite likusią tešlą.
7. Kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 1 val. Jei pyrago viršus labai paruduos, baikite kepti uždengę jį folija.
ALFO PATARIMAI:
· Galite naudoti šviežius arba šaldytus vaisius bei uogas, tik prieš gaminant juos atšildykite.
· Pyrago trupinius galite paskaninti cinamonu, šviežia vanile ar kardamonu.
· Pyragą galite valgyti kartu su ledais.
· Jei neturite marcipano, galite jo nedėti, bet prarasite šio pyrago žavesį. Bus skanus ir taip, bet jis sustiprins skonį.
· Rinkitės kokybišką varškę, ne ji yra pagrindinė šio pyrago sėkmės paslaptis.
Skanaus!
Comments