top of page

Morkų ir aguonų pyragas (Receptas)

Jeigu švenčiate gimtadienį ar minite kitą pyrago vertą progą, šis morkų ir aguonų beveik tortas vertas būti pagamintas, padovanotas, suvalgytas ir pakartotas. Darbo ir laiko įdėti teks, tačiau rezultatas vertas kiekvienos į jį įdėtos minutės.


morkų pyragas_valgoma dovana_pyrago receptas_Kalėdos
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

Morkų ir aguonų pyragui pagaminti reikia:

  • 150 g tarkuotų morkų

  • 2 kiaušinių

  • 70 g alyvuogių aliejaus

  • 75 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 130 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės

AGUONŲ SLUOKSNIUI:

  • 160 ml pieno

  • 100 g aguonų

  • 2 kiaušinių

  • 100 g minkšto sviesto

  • 140 g miltų

  • 80 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 40 g apelsinų cukatų

SIRUPUI:

  • 50 ml apelsinų sulčių

  • 50 ml vandens

  • 25 g DANSUKKER šviesiojo sirupo

KREMUI:

  • 70 g sviesto

  • 70 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 1 citrinos sultys

  • 150 g šviežios grietinėlės sūrio

  • 2–3 šaukštų abrikosų ir apelsinų marmelado

1. Morkas, kiaušinius, aliejų, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, miltus, kepimo

miltelius ir tarkuotą apelsinų žievelę sudėkite į trintuvo indą, sutrinkite iki vientisos masės.

2. Aguonų sluoksniui užpilkite aguonas verdančiu pienu ir dar pavirkite 20 min. Atvėsinkite.

3. Atskirkite trynius nuo baltymų.

4. Sviestą sutrinkite kartu su DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi, po vieną

įleiskite trynius. Masę sumaišykite su miltais, kepimo milteliais ir cukatais.

5. Baltymus išplakite iki standžių putų ir palaipsniui įmaišykite juos į tešlą. Labai atsargiai

sumaišykite.

6. Sluoksniais dėkite morkų ir aguonų tešlą į formą ir kepkite apie 40 min. iki 170 °C temp.

įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite ar pyragas iškepęs, įsmeikite medinį iešmelį – jis turi būti

sausas. Ištraukite pyragą iš orkaitės, vėsinkite pirmiausia formoje – apie 15 min., o po to išimkite ant grotelių.

7. Sumaišykite visus sirupui skirtus produktus, kartu su DANSUKKER šviesiuoju sirupu, užvirinkite.

8. Pyragą sulaistykite karštu sirupu. Atvėsinkite.

9. Kremui suplakite sviestą ir DANSUKKER cukraus miltelius iki purios masės, įmaišykite

citrinos sultis ir grietinėlės sūrį.

10. Pyrago viršų patepkite abrikosų ir apelsinų marmeladu, ant viršaus dėkite kremą.


Skanaus.

Kommentare


Naujausi įrašai

bottom of page