„Marshmellow“ kubeliai (Receptas)
- vmgonline
- 2021-05-01
- 1 min. skaitymo
Taip, „Marshmellow“ zefyriukus galima pasidaryti namuose! Receptas, kurį įdomu išbandyti, rezultatas, kuriuo visi džiaugsis, ir valgoma dovana, kurios tikrai nenusipirksite nei prekybos centre, nei gardėsių krautuvėlėje. Visiškai naminiai ir neatsivalgomi!

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Naminiams zefyrams pagaminti reikia:
20 g želatinos
120 ml vandens (želatinai užmerkti)
Bekvapio aliejaus (patepti)
440 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
120 ml vandens (virti sirupui)
40 ml citrinos sulčių
Liofilizuotų spanguolių miltelių (apvolioti)
DANSUKKER cukraus miltelių (apvolioti)
Kukurūzų krakmolo (apvolioti)
1. Išklokite formą 24x24 cm maistine plėvele. Plėvelę kruopščiai patepkite bekvapiu aliejumi.
Užmerkite želatiną vandenyje 15–20 min.
2. DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“ užpilkite vandeniu ir citrinos sultimis. Užvirinkite iki
burbulų, palaikykite lėtą virimą, kol ištirpinsite želatiną.
3. Ištirpusią želatiną perpilkite į plakiklio indą ir pradėkite plakti. Plona srovele pilkite verdantį
cukraus sirupą. Plakite, kol susidarys tiršta balta masė. Ji greitai stingsta, tad veikti reikia irgi
greitai. Masę supilkite į paruoštą formą ir išlyginkite. Uždenkite patepta aliejumi plėvele ir
laikykite šaldytuve ne trumpiau 4 valandų.
4. Tada išimkite, supjaustykite norimos formos gabaliukais ir apvoliokite juos liofilizuotų
spanguolių milteliuose arba DANSUKKER cukraus miltelių ir kukurūzų krakmolo mišinyje.
Skanaus.