top of page

Morengų desertas su juodaisiais serbentais, ledais ir apelsinų padažu (Receptas)

Greitas desertas tiems, kurie nori kažko saldaus, bet lengvo, o galbūt negali apsispręsti, ką rinktis: desertinį kremą ar ledus? Rinkitės viską.

Morengų desertas su juodaisiais serbentais, edais ir apelsinų padažu_ apelsinų padažas_greitas desertas_desertas su ledais_VMGonline.lt
VMG nuotr.

4 asmenims


Morengų desertui su ledais ir juodaisiais serbentais pagaminti reikia:

  • 500 g vanilinių ledų

  • 100 g juodųjų serbentų uogienės

  • 12–15 mažų vieno kąsnio morengų

  • šviežių uogų (papuošti)

Apelsinų padažui:

  • 3 kiaušinių trynių

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 apelsino

  • 1 šaukšto apelsinų likerio

  • 50 g sviesto

1. Paruoškite apelsinų padažą: į nedidelį puodą sudėkite kiaušinių trynius, cukrų, tarkuotą apelsino žievelę ir šviežiai išspaustas sultis. Nuolatos maišydami kaitinkite ant mažiausios kaitros, kol padažas sutirštės, tuomet įmaišykite sviestą ir likerį. Palikite atvėsti, o tuomet dėkite padažą į šaldytuvą 1 valandai.

2. Į aukštesnes taures dėkite po šaukštą ledų, juodųjų serbentų uogienės, įpilkite paruošto apelsinų padažo ir įdėkite kelis morengus. Sluoksniuokite, kol pripildysite taures, pabaigoje apibarstykite uogomis.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page