Lengvas, gundantis, lengvai pagaminamas desertas, kuriam neatsipirs nė vienas smaližius. Dera ir su karčia kava, ir su arbata.

4 asm.
Gaminimo laikas: 1 val. 10 min.
Morengams pagaminti reikia:
50 g PERGALĖ juodojo šokolado su migdolais ir apelsinais
2 kiaušinių baltymų
110 g cukraus
1 nubraukto šaukštelio prieskonių meduoliams
1. Ištirpinkite PERGALĖ juodąjį šokoladą su migdolais ir apelsinais. Baltymus paplakite, kol susidarys putos, pamažu suberkite cukrų ir plakite, kol masė taps standi.
2. Suberkite prieskonius, išmaišykite ir apšlakstykite šokoladu. Lengvai sumaišykite mediniu iešmeliu taip, kad nesusiardytų šokolado raštai.
3. Šaukštu dėliokite morengus į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite įkaitintoje 100 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 50 min. (orkaitėje 1 val.), kol morengai bus sausi ir tvirti.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.

Skanaus.