Alfas atskleidė, kaip namuose turint sausainių ir šokolado pasigaminti gardžiausius morenginius sausainius.
![morengų sausainiai, receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_43f9387f1a5841f18edcf0f002c1d00d~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_147,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_43f9387f1a5841f18edcf0f002c1d00d~mv2.jpg)
Video receptą rasite čia
Morenginiams sausainiams pagaminti reikia:
4 kiaušinių
300 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
160 g GAIDELIO sausainių „Spanguolė“
100 g PERGALĖS juodojo šokolado su migdolais ir bergamote
1 citrinos
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus supilkite į ELECTROLUX plaktuvą ir plakite, kol masė pasidarys standi, plakdami pilkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, kol cukrus ištirps ir susijungs su kiaušinių baltymais, o masė taps blizgi.
GAIDELIO sausainius „Spanguolė“ sutrupinkite rankomis, PERGALĖS šokoladą su migdolais ir bergamote supjaustykite peiliu stambiais gabaliukais, sudėkite į morengo masę, įtarkuokite citrinos žievelės ir išspauskite sulčių. Lengvais mostais viską išmaišykite virtuvine šluotele.
Į skardą šaukštu dėkite morengų masę ir 110 °C temp. įkaitintoje orkaitėje džiovinkite apie 1 valandą.
Skanaus!