Alfas atskleidė, kaip namuose turint sausainių ir šokolado pasigaminti gardžiausius morenginius sausainius.
Video receptą rasite čia
Morenginiams sausainiams pagaminti reikia:
4 kiaušinių
300 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
160 g GAIDELIO sausainių „Spanguolė“
100 g PERGALĖS juodojo šokolado su migdolais ir bergamote
1 citrinos
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus supilkite į ELECTROLUX plaktuvą ir plakite, kol masė pasidarys standi, plakdami pilkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, kol cukrus ištirps ir susijungs su kiaušinių baltymais, o masė taps blizgi.
GAIDELIO sausainius „Spanguolė“ sutrupinkite rankomis, PERGALĖS šokoladą su migdolais ir bergamote supjaustykite peiliu stambiais gabaliukais, sudėkite į morengo masę, įtarkuokite citrinos žievelės ir išspauskite sulčių. Lengvais mostais viską išmaišykite virtuvine šluotele.
Į skardą šaukštu dėkite morengų masę ir 110 °C temp. įkaitintoje orkaitėje džiovinkite apie 1 valandą.
Skanaus!
Comentarios