Morenginiai sausainiai su šokoladu ir traškiais (Receptas)

Alfas atskleidė, kaip namuose turint sausainių ir šokolado pasigaminti gardžiausius morenginius sausainius.


morengų sausainiai, receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


Morenginiams sausainiams pagaminti reikia:

  • 4 kiaušinių

  • 300 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 160 g GAIDELIO sausainių „Spanguolė“

  • 100 g PERGALĖS juodojo šokolado su migdolais ir bergamote

  • 1 citrinos

  1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus supilkite į ELECTROLUX plaktuvą ir plakite, kol masė pasidarys standi, plakdami pilkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, kol cukrus ištirps ir susijungs su kiaušinių baltymais, o masė taps blizgi.

  2. GAIDELIO sausainius „Spanguolė“ sutrupinkite rankomis, PERGALĖS šokoladą su migdolais ir bergamote supjaustykite peiliu stambiais gabaliukais, sudėkite į morengo masę, įtarkuokite citrinos žievelės ir išspauskite sulčių. Lengvais mostais viską išmaišykite virtuvine šluotele.

  3. Į skardą šaukštu dėkite morengų masę ir 110 °C temp. įkaitintoje orkaitėje džiovinkite apie 1 valandą.


Skanaus!