top of page

Spalvoti morengai


Spalvoti morengai, vmg receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

8-10 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 100 °C


Reikia:

  • 120 ml akvafabos

  • 1 šaukštelio citrinos sulčių

  • ½ šaukštelio vanilės ekstrakto

  • 200 g miltelinio cukraus

Spalvotiems morengams:

  • 2 šaukštelių liofilizuotų braškių miltelių

  • 10 aktyvintosios anglies tablečių

1. Į kambario temperatūros akvafabą supilkite citrinos sultis ir plakite 5–7 min., kol skystis virs puriomis putomis, kurios bus visiškai nebetakios. Į putas įpilkite vanilės ekstrakto ir plakite dar minutę.

2. Į gerai išplaktas putas dėkite po šaukštą miltelinio cukraus ir kaskart gerai suplakite. Norėdami pagaminti spalvotų morengų, į visas ar dalį putų įplakite liofilizuotų braškių miltelių arba labai smulkiai maltų aktyvintosios anglies tablečių.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 100 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Konditeriniu švirkštu formuokite nedidelius morengus ir kepkite 1 val. Morengams iškepus šiek tiek praverkite orkaitę ir leiskite jiems lėtai atvėsti. Morengus laikykite sandariuose induose, kad nepatektų drėgmės.

Naujausi įrašai

bottom of page