Skaniam, sultingam, gerai paruoštam šniceliui – plonam mėgstamos mėsos gabalėliui, paniruotam džiūvėsėliuose ar miltuose ir iškeptam keptuvėje, atsispirti neįmanoma. Dalinamės receptu, kurio recepto klaus visi paragavusieji.
3 asm.
Milanietiškam šniceliui pagaminti reikia:
2–3 plonų veršienos arba jautienos pjausnių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio ketverių pipirų mišinio
2 kiaušinių
¼ puodelio pieno
1 saujos tarkuoto parmezano
4 šaukštų miltų
2 saujų smulkių džiūvėsėlių
200 ml alyvuogių aliejaus
ACQUA PANNA negazuoto mineralinio vandens (patiekti)
1. Nuo pjausnių nupjaukite nereikalingus riebalus, tada berkite druskos ir pipirų. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temp.
2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, pilkite pieną, suberkite sūrį ir pagardinkite druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite.
3. Į kitą dubenį suberkite džiūvėsėlius, į dar kitą – miltus.
4. Mėsą apvoliokite miltuose, pamirkykite kiaušinių plakinyje, tada apvoliokite džiūvėsėliuose. Tada vėl pamirkykite plakinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Dėkite ant lėkštės ir ruoškite likusius pjausnius.
3. Į keptuvę pilkite aliejų, įkaitinkite ir kepkite šnicelį iš abiejų pusių po 4 min. Tada dėkite ant skardos ir laikykite karštoje orkaitėje, kol kepsite likusius. Po pirmo kepimo aliejaus galite papildyti.
4. Patiekite su mėgstamu garnyru: bulvytėmis su rozmarinais ar salotomis.
5. Prie patiekalo puikiai tiks ACQUA PANNA negazuoto mineralinio vandens stiklinė.
Gardžių atradimų.