top of page

Milanietiškas šnicelis (Receptas)

Skaniam, sultingam, gerai paruoštam šniceliui – plonam mėgstamos mėsos gabalėliui, paniruotam džiūvėsėliuose ar miltuose ir iškeptam keptuvėje, atsispirti neįmanoma. Dalinamės receptu, kurio recepto klaus visi paragavusieji.



3 asm.


Milanietiškam šniceliui pagaminti reikia:

  • 2–3 plonų veršienos arba jautienos pjausnių 

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio ketverių pipirų mišinio

  • 2 kiaušinių

  • ¼ puodelio pieno

  • 1 saujos tarkuoto parmezano

  • 4 šaukštų miltų

  • 2 saujų smulkių džiūvėsėlių

  • 200 ml alyvuogių aliejaus

  • ACQUA PANNA negazuoto mineralinio vandens (patiekti)

1. Nuo pjausnių nupjaukite nereikalingus riebalus, tada berkite druskos ir pipirų. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temp.

2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, pilkite pieną, suberkite sūrį ir pagardinkite druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite.

3. Į kitą dubenį suberkite džiūvėsėlius, į dar kitą – miltus. 

4. Mėsą apvoliokite miltuose, pamirkykite kiaušinių plakinyje, tada apvoliokite džiūvėsėliuose. Tada vėl pamirkykite plakinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Dėkite ant lėkštės ir ruoškite likusius pjausnius.

3. Į keptuvę pilkite aliejų, įkaitinkite ir kepkite šnicelį iš abiejų pusių po 4 min. Tada dėkite ant skardos ir laikykite karštoje orkaitėje, kol kepsite likusius. Po pirmo kepimo aliejaus galite papildyti.

4. Patiekite su mėgstamu garnyru: bulvytėmis su rozmarinais ar salotomis. 

5. Prie patiekalo puikiai tiks ACQUA PANNA negazuoto mineralinio vandens stiklinė. 



Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page