Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.
Veganiškas šios savaitės patiekalas – nuostabiai traškus tofu šnicelis, vienas iš greitesnių ir paprastesnių būdų kaip išsikepti tofu. Ypač, jei su tofu dar nesate susipažinę, tai labai rekomenduojame pabandyti, Jums tikrai patiks! Valgykite, kaip esate pratę valgyti įprastą šnicelį – su pomidorų, BBQ ar saldžiu čili padažu. O kad būtų dar skaniau, šalia pasiruoškite savo mėgstamas salotas ar bulvyčių fri.
4 porcijoms
Tofu šniceliui pagaminti reikia:
75 g saldaus čili padažo
2 v. š. tamsaus sojų padažo
1 a. š. sezamų aliejaus
50 g duonos džiūvėsėlių
1 a. š. malto kumino
1 a. š. maltos kalendros
½ a. š. paprikos miltelių
283 g kietojo tofu, nusausinto
2 v. š. aliejaus
Lėkštėje sumaišome džiūvėsėlius su prieskoniais.
Supjaustome tofu į 4 storesnius griežinėlius ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
Mažesniame dubenyje sumaišome čili padažą, soją ir sezamų aliejų.
Tofu griežinėlius apmirkome padaže ir apvoliojame džiūvėsėliuose.
Įkaitiname aliejų ir dedame kepti tofu apie 1-2 minutes iš abiejų pusių arba kol gražiai paruduos. Iškepus, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
Serviruojame su salotomis ar kitu mėgstamu garnyru.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Challenge 22.
Comments