Mieliniai pyragėliai per Kalėdas yra lyg žaisliukai ant Kalėdų eglutės arba dovanėlės po eglute. Daugybė šeimų turi savo tradicinius ir mėgstamus pyragėlių receptus, o mes kviečiame išbandyti ir paragauti mielinės tešlos pyragėlių su snieginio krabo ir kopūstų įdaru.
Mielinei tešlai pagaminti reikia:
25 g šviežių mielių
125 ml pašildyto vandens
125 ml pašildyto pieno
1 šaukšto cukraus
1 kupino šaukštelio druskos
2 didelių kiaušinių
65 g ištirpinto sviesto
500 g miltų
1 kiaušinio (patepti)
1. Mieles ištirpinkite pašildytame vandens ir pieno mišinyje su cukrumi. Įberkite 3 šaukštus miltų ir išmaišykite. Palaikykite 15–20 min., kol paviršiuje susidarys putos.
2. Į dubenį sudėkite visus produktus ir gerai išminkykite. Dubenį uždenkite aliejumi patepta maistine plėvele ir kildinkite tešlą šiltoje vietoje apie valandą. Iškilusią tešlą iškočiokite, išspauskite apskritimus (maždaug 10–12 cm skersmens), dėkite įdaro ir suformuokite pyragėlius.
3. Padėkite juos į skardą išklotą kepimo popieriumi ir palikite kildinti 30–40 min.
4. Iškilusius pyragėlius patepkite kiaušinio plakiniu ir šaukite į įkaitintą iki 190 °C orkaitę. Kepkite maždaug 20 min.
Įdarui su snieginiu krabu ir kopūstais pagaminti reikia:
750 g šviežių kopūstų
150 g VIČI snieginių krabų skonio lazdelių
2 svogūnų
1 kiaušinio
Aliejaus kepti
Druskos
Šviežiai grūstų pipirų
Cukraus
1. Susmulkinkite kopūstą. Kopūstą sumaigykite rankomis – taip jis greičiau iškeps.
2. Supjaustykite svogūną. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite susmulkintas daržoves. Įberkite pipirų ir druskos. Kepkite kol gražiai apskrus ir gerokai suminkštės daržovės.
3. Įpjaustykite VIČI snieginių krabų skonio lazdelių. Įmuškite kiaušinį. Viską išmaišykite.
Skanaus!
Comments