Kaip virti makaronus, kad girtų ne tik juos visokiomis formomis mėgstantys vaikai, bet ir makaronų ekspertai italai? Pasak žurnalo VERDU IR KEPU vyr. redaktorės Elžbietos, svarbiausias įsakymas – nepervirti! Tačiau tikrai verta įsiklausyti ir į kitus:

Prisiminkite: makaronai mėgsta vandenį ir nemėgsta būti maišomi.
Kiek reikia vandens makaronams? Labai skirtingos nuomonės. Vieni šefai sako, kad penkiskart daugiau nei makaronų (100 g makaronų – 500 g vandens), kitiems 100 g makaronų ir 1,5 l vandens mažai. Tad vandens negailėkite. Makaronai neužpyks.
Vandenį pasūdykite prieš dedami makaronus. 1 l vandens – ne mažiau nei 1 šaukštelis druskos.
Makaronus dėkite tik į verdantį vandenį.
Kiek virti? Skaityti etiketę ir, remdamiesi gamintojo nurodymais, virkite. Jeigo norite normalių makaronų – virkite minute mažiau nei nurodyta ant pakuotės. Jeigu al dente – virkite 2-3 minutes trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Itališko kietumo – beveik nevirti.
Virdami makaronus pamaišykite juos vienąkart. Ir užteks. Nereikia jų balamutyt.
Išvirusių makaronų nelaikykite vandenyje, juos nukoškite. Dalį vandens atidėkite – galėsite juo šiek tiek praskiesti padažą, jeigu reikės.
Nupylus vandenį, makaronų vandeniu papildomai neliekite. Galite įpilti šaukštą aliejaus ir permaišyti, kad makaronai nesuliptų. Bet jeigu makaronus dėsite iš karto į padažą, aliejaus papildomai nereikia.
Į padažą dėkite neišvirtus iki galo makaronus, nes padaže makaronai dar virs kurį laiką.
Valgykite makaronus su padažu, o ne padažą su makaronais.
Vienam žmogui skaičiuokite 100 g makaronų pagrindiniam patiekalui.
Ar verdant makaronus į vandenį pilti aliejų ar ne? Rinkitės patys, nes makaronai lieka makaronais, nesvarbu, virti su ar be aliejaus. Tiesa, verdant su aliejumi, vanduo mažiau putoja.

Gaminame pomidorų padažą:
Susmulkinkite česnako skilteles.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir nestipriai pakepinkite česnaką.
Konservuotus savo sultyse pomidorus sutrinkite su sultimis ir supilkite į keptuvę su česnaku.
Suberkite džiovintus bazilikus ir troškinkite nustatę mažą kaitrą, kol viskas sutirštės. Ataušinkite.
Galite įberti žiupsnelį cukraus dėl subalansuoto skonio.
Sėkmės ir skanaus!