Rudeniu kvepianti, jaukumu apgaubianti, kvapni ir soti grybų ir lęšių sriuba suteiks jėgų ir... laimės jausmo! Prie šios sriubos puikiai tinka juoda duona ir šaukštas grietinės, o norintiems
netikėto derinio rekomenduojame prieš gaminimo pabaigą įberti truputį cinamono, kuris puikiai su grybų aromatu.

4 asm.
Grybų sriubai su lęšiais pagaminti reikia:
1 vid. dydžio svogūno
1 nedidelės pastarnoko šaknies
1 skiltelės česnako
30 g sviesto
½ šaukštelio raudonėlio
1 šaukšto džiovintos gelsvės
400 g miško grybų (baravykų ir voveraičių)
50 ml brendžio
2 l daržovių sultinio
150 g rudųjų lęšių
1–2 bulvių
Žiupsnelio druskos
Mėgstamų žalumynų (patiekimui)
1. Svogūną ir pastarnoką supjaustykite kubeliais, česnaką susmulkinkite ir patroškinkite pusėje
sviesto kiekio kartu su raudonėliu ir gelsve, kol svogūnai taps permatomi, bet neapskrus.
2. Atidėkite kelis gražius baravykus ir voveraites, likusius supjaustykite nedideliais
gabaliukais. Į keptuvę su svogūnais įdėkite dar sviesto ir suberkite supjaustytus baravykus.
3. Apkepkite stiprioje kaitroje iki gražios rusvos spalvos. Supilkite brendį ir padekite.
4. Pamažu pilkite sultinį. Įpilkite maždaug 50 ml ir išmaišykite, tada vėl įpilkite tokį pat kiekį
sultinio ir išmaišykite. Pakartokite dar 3–4 kartus.
5. Supilkite likusį sultinį, išmaišykite ir užvirinkite, suberkite lęšius, pusiau perpjautą bulvę,
pasūdykite ir virkite apie 20–25 min., kol bulvė suminkštės. Tada ją sugrūskite, taip
tirštindami sriubą. Gerai išmaišykite.
6. Supjaustykite plonais griežinėliais atidėtus grybus ir trumpai pakepinkite juos svieste.
7. Supilstykite sriubą į lėkštes, papuoškite keptais grybų griežinėliais ir žalumynais.
Skanaus.