top of page

Miško grybų sriuba su lęšiais (Receptas)

Rudeniu kvepianti, jaukumu apgaubianti, kvapni ir soti grybų ir lęšių sriuba suteiks jėgų ir... laimės jausmo! Prie šios sriubos puikiai tinka juoda duona ir šaukštas grietinės, o norintiems

netikėto derinio rekomenduojame prieš gaminimo pabaigą įberti truputį cinamono, kuris puikiai su grybų aromatu.


grybų sriuba_grybų sriubos receptas_sriuba su grybais_tiršta sriuba su grybais_lęšių sriuba_receptas
VMG nuotr.

4 asm.


Grybų sriubai su lęšiais pagaminti reikia:

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 1 nedidelės pastarnoko šaknies

  • 1 skiltelės česnako

  • 30 g sviesto

  • ½ šaukštelio raudonėlio

  • 1 šaukšto džiovintos gelsvės

  • 400 g miško grybų (baravykų ir voveraičių)

  • 50 ml brendžio

  • 2 l daržovių sultinio

  • 150 g rudųjų lęšių

  • 1–2 bulvių

  • Žiupsnelio druskos

  • Mėgstamų žalumynų (patiekimui)

1. Svogūną ir pastarnoką supjaustykite kubeliais, česnaką susmulkinkite ir patroškinkite pusėje

sviesto kiekio kartu su raudonėliu ir gelsve, kol svogūnai taps permatomi, bet neapskrus.

2. Atidėkite kelis gražius baravykus ir voveraites, likusius supjaustykite nedideliais

gabaliukais. Į keptuvę su svogūnais įdėkite dar sviesto ir suberkite supjaustytus baravykus.

3. Apkepkite stiprioje kaitroje iki gražios rusvos spalvos. Supilkite brendį ir padekite.

4. Pamažu pilkite sultinį. Įpilkite maždaug 50 ml ir išmaišykite, tada vėl įpilkite tokį pat kiekį

sultinio ir išmaišykite. Pakartokite dar 3–4 kartus.

5. Supilkite likusį sultinį, išmaišykite ir užvirinkite, suberkite lęšius, pusiau perpjautą bulvę,

pasūdykite ir virkite apie 20–25 min., kol bulvė suminkštės. Tada ją sugrūskite, taip

tirštindami sriubą. Gerai išmaišykite.

6. Supjaustykite plonais griežinėliais atidėtus grybus ir trumpai pakepinkite juos svieste.

7. Supilstykite sriubą į lėkštes, papuoškite keptais grybų griežinėliais ir žalumynais.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page