top of page

Medaus tortas su apelsinais (Receptas)

Turbūt kiekvienas smaližius turi savą skaniausio medaus torto receptą (arba mėgstamiausią jo kepėją). Medaus tortas yra vienas tų, kurių be recepto neiškepsi, todėl imkite šį, apelsinais gardintą, ir kepkite drąsiai.


10–12 asm.

Gaminimo laikas: apie 6 val.


Medaus tortui pagaminti reikia:

Biskvitui:

  • 2 kiaušinių

  • 120 g sviesto

  • 80 g cukraus

  • 140 g medaus

  • 10 g kepimo sodos

  • 420 g kvietinių miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio malto muskato riešuto

  • Žiupsnelio malto kardamono

  • Žiupsnelio maltų gvazdikėlių

Kremui:

  • 1 apelsino

  • 600 g riebios (30 % ar daugiau) grietinės

  • 160 g grietinėlės

  • 100 g cukraus miltelių

Papuošimui:

  • 1 saujos mėtų lapelių

  • 2 didelių apelsinų

1. Kiaušinius išplakite iki vientisos masės.

2. Sviestą, cukrų, medų sudėkite į prikaistuvį ir kaitinkite ant nedidelės kaitros vis maišydami, kol susiformuos vientisa masė.

3. Sumažinkite kaitrą ir atsargiai sudėkite sodą. Maišydami kaitinkite ant žemos kaitros, kol masė taps gintarinės spalvos.

4. Šią masę palaipsniui ir vis maišydami supilkite į plaktus kiaušinius.

5. Kvietinius miltus persijokite ir palaipsniui sudėkite į kiaušinių, medaus bei sviesto masę vis maišydami.

6. Įmaišykite prieskonius. Tešla turėtų būti lipni.

7. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir šaldytuve laikykite 1 val. Tada padalinkite į 10 lygių dalių.

8. Ant kepimo popieriaus lakšto dėkite vieną tešlos dalį, uždėkite kitą kepimo popieriaus lakštą ir kočėlu iškočiokite apie 2 mm storio lakštą. Nuimkite viršutinį kepimo popieriaus lakštą. Peiliu išpjaukite norimą dydį.

9. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 5 min. Taip pakartokite su visais tešlos gabalėliais ir likusiomis tešlos atraižomis. Tada tešlos lakštus atvėsinkite ant grotelių.

10. Apelsinui nutarkuokite žievelę. Sultis išspauskite į prikaistuvį.

11. Sultis virkite ant vidutinės kaitros apie 5–6 min., kol jos taps tirštu sirupu.

12. Elektriniu plakikliu išplakite grietinę, grietinėlę, cukraus miltelius ir apelsinų sirupą iki tiršto kremo. Įmaišykite tarkuotą apelsino žievelę.

13. Ant tešlos lakšto dėkite 2–3 šaukštus grietinės kremo ir tolygiai paskirstykite, ant viršaus uždėkite sekantį tešlos lakštą ir taip kartokite, kol nebeliks kremo ir tešlos.

14. Virtuviniu kombainu sumalkite keptas tešlos atraižas iki trupinių ir jais apibarstykite tortą.

15. Peiliu išpjaukite apelsinų segmentus. Mėtomis ir apelsinais papuoškite torto viršų.

16. Prieš patiekdami tortą palaikykite 4–6 val. šaldytuve.

17. SAN PELLEGRINO limonadą „Arancia & Fico D’India“ labai skanu gerti su apelsinų poskoniais pripildytais desertais, kurie turi lengvos rūgštelės, bet kartu yra ir saldūs.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page