Mėgstate medutį, bet bijote net pagalvoti apie medaus lakštų kepimą, kremo sukimą, visko sulipdymą ir pan.? Išbandykite greičiausio medučio pasaulyje receptą. Tikrai patiks, tikrai kartosite, tikrai būsite sužavėti.
Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia
2 asm.
Medaus tortui pagaminti reikia:
3–4 pakelių GAIDELIS sausainių „Klasika“
3–4 šaukštų medaus
1 stiklinės HAPPY DAY įvairių vaisių sulčių
Kremui:
600 g šaltos grietinėlės
3 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštelio KOTANYI vanilinio cukraus
10 g želatinos (birios arba lapeliais)
100 ml šalto vandens
500 g riebios šaltos grietinės
3 citrinų
1. Į ZYLE dubenį pilkite šaltą gretinėlę, berkite DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio
Plius“ ir šluotele plakite iki stambesnių putų. Berkite KOTANYI vanilinio cukraus, išmaišykite.
2. Želatiną palaikykite šaltame vandenyje apie 10 min., tada nupilkite vandenį ir maišydami
pakaitinkite, kol ji ištirps.
3. Į kremą dėkite grietinę ir lengvai su šluotele maišykite. Maišant supilkite ištirpusią želatiną.
Įtarkuokite citrinos žievelės, išmaišykite.
4. Į medų pilkite HAPPY DAY įvairių vaisių sulčių ir maišykite. Įspauskite 2 citrinų sulčių,
išmaišykite ir pilkite į tokį indą, kuriame būtų patogu mirkyti sausainius.
5. Galite naudoti torto formą arba lėkštę su formavimo žiedu, apačią apsukite foliją, taip masė tikrai neišbėgs.
6. Sausainius mirkykite medaus-sulčių skystyje ir dėliokite į formą, padengus apačią, dėkite kremo ir taip sluoksniuokite iki viršaus.
7. Geriausia tortą palaikyti šaldytuve per naktį.
8. Puoškite arba likusiais sausainiais juos sutrupindami, medaus koriu, šviežiomis uogomis ar gėlių žiedlapiais.
PATARIMAI
1. Tortui galite rinktis ir kitus savo mėgstamus GAIDELIS sausainius.
2. Sausainių mirkymo skystis arba kremas turi būti pakankamai rūgštus, kad būtų atsvara saldiems sausainiams. Nepagailėkite citrinos sulčių.
3. Jei norite, kad jis būtų, gausesnis kremo ir šlapesnis, sluoksniuose tepkite daugiau kremo. O jei mėgstate daugiau sluoksniu dėkite visko po lygiai.
4. Vidurinį sluoksnį galite ištepti spanguolių, bruknių ar juodųjų serbentų uogiene.
Gardžių atradimų.