top of page

Karališką dieną švęskime karališkai: karamelinis medaus tortas


medaus tortas, medutis, Alfo receptai
Shutterstock.com nuotr.


Gaminimas 1 val.

Zzz 4-12 val.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

Tešlai:

  • 250 g medaus

  • 3 kiaušinių

  • 200 g grietinės

  • 1,5 stiklinės miltų

  • 1,5 stiklinės maltų graikinių riešutų

  • ½ šaukštelio sodos

  • sviesto

Kremui:

  • 400 g riebios grietinės

  • 1 indelio (400g) karamelizuoto kremo RUDUDU

  • 100 ml “LAVAZZA espresso” kavos

  • 1 citrinos tarkuotos žievelės ir sulčių

1. Gerai išplakite kiaušinius su soda ir 1/2 medaus. Sudėkite grietinę, likusį medų ir išmaišykite. Dalimis įmaišykite miltus, tada – riešutus. Gautą tešlą padalykite į 4 dalis.

2. Torto formos dugną išklokite kepimo popieriumi ir sviestu ištepkite kraštus ir dugną. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Į formą įpilkite ¼ dalį tešlos ir kepkite 8–10 min. Iškeptą lakštą išimkite ir iškepkite kitus.

3. Kremui: plakite grietinę, kol taps puri. Dalimis supilkite karamelinį kremą ir atvėsintą kavą. Pagardinkite tarkuota citrinos žievele ir sultimis.

4. Atvėsusius lakštus pertepkite paruoštu kremu (truputį palikite torto šonams ir viršui aptepti) ir 4–12 val. įdėkite į šaldytuvą.

5. Karamelei: į storadugnį prikaistuvį supilkite cukrų ir maišydami ant silpnos ugnies kaitinkite, kol cukrus išsilydys. Lopetėle ar peiliu plonu sluoksniu ant kepimo popieriaus paskleiskite lydytą cukrų ir leiskite sustingti karamelei. Gautą lakštą atsargiai sulaužykite.

6. Tortą aptepkite likusiu kremu ir papuoškite karamele.*jei norite gaivesnio torto, vietoje kremo vieną sluoksnį pertepsite trintomis bruknėmis arba spanguolėmis.



Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page