Kalėdų receptai. Balta mišrainė su tuno majonezu

Tiesiog neatsivalgoma baltos mišrainės variacija. Orkaitėje keptos daržovės, permaišytos tuno majonezu suteikia šiam tradiciniam patiekalui išskirtinio skonio.

Balta mišrainė, tuno majonezas, receptas, Kalėdos, šventės
VMG nuotr.


Baltai mišrainei su tuno majonezu pagaminti reikia:

  • 200 g bulvių

  • 200 g morkų

  • 3 virtų vištos kiaušinių

  • 200 g SPILVA žaliųjų konservuotų žirnelių

  • 200 g SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 1 KITCHEN ME karštai rūkytos antienos filė su oda

  • 150 g tuno savo sultyse

  • 6 šaukštų KĖDAINIŲ majonezo „Originalus“

  • Citrinos žievelės

  • Akmens druskos (pagal skonį)

  • Juodųjų pipirų (pagal skonį)

  • Mėgstamų žalumynų (papuošti)

1. Daržoves ir kiaušinius nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.

2. Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, sudėkite bulves ir morkas, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Kepkite įstatę orkaitės viduryje garinėje orkaitėje 99 laipsnių temperatūroje 30 min. arba 150 laipsnių temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija apie 20 min. apipurškę daržoves vandeniu.

3. Iškeptas daržoves atvėsinkite.

4. SPILVA marinuotus agurkėlius ir KITCHEN ME karštai rūkytą antienos filė su oda supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais.

5. Visus supjaustytus ingredientus ir SPILVA žaliuosius konservuotus žirnelius sumaišykite su nusausintu tunu ir KĖDAINIŲ majonezu „Originalus“, įtarkuokite citrinos žievelės. Įberkite akmens druskos ir juodųjų pipirų, viską gerai išmaišykite.

6. Papuoškite mėgstamais žalumynais.


ALFO PATARIMAI:

· Morkas ir bulves pjaustykite dar šviežias. Kepant jas apipurškite vandeniu.

· Vietoj antienos galite naudoti liežuvio mėsą.

· Jei mėgstate prieskonines žoleles, galite įpjaustyti krapų arba petražolių.



Skanaus!