top of page

Lietuviškos žuvies ambasadorius: gerą žuvį išduoda jos kvapas, ne akys ar žvynai (laidos įrašas)


„Prieš 14 metų įvyko stebuklas ir mes su žmona Asta jo nepaleidome, nors jis iš esmės pakeitė viską“, – sako Česlovas Žemaitis, „Šturmų švyturio“ restorano savininkas ir šefas, lietuviškos žuvies ambasadorius, apie tai, kaip iš reklamos verslo jis atsidūrė restoranų versle.

Č. Žemaitis žvejojo nuo vaikystės ir tas ryšys su gamta išliko iki šiol. Pagarba supančiai aplinkai, jos sezonų ir regionų skirtumų jautimas, lietuviškų ingredientų naudojimas – tai yra kertiniai dalykai jo, kaip šefo, gyvenime.

„Perkant žuvį viską išduoda kvapas, ne žuvies akys ar žvynai. Žuvis turi kvepėti vandeniu“, – juokiasi Č. Žemaitis.

Kodėl jų restorane nėra šaldiklio ir minusinės temperatūros? Kaip žuvis iš pajūrio atkeliauja į Vilnių? Kodėl Latvijoje ir Estijoje nėra nešaldytos žuvies restoranų? Į ką kiekvienas turėtų atkreipti dėmesį pirkdamas žuvį? Kodėl šalia sėkmingo žvejo visada bus moteris? Kaip žuvims klojamas patalas?


Laidos „Skonio iššūkis“ klausykitės kiekvieną ketvirtadienį 16.08 val., „Žinių radijo“ eteryje.

Naujausi įrašai

bottom of page