Lengvos idėjos, kaip puikiai obuoliai tinka su mėsa (Receptai)
- eglerace
- prieš 4 valandas
- 2 min. skaitymo
Obuoliai su mėsa – tai klasikinis derinys kulinarijoje. Juk kaip gardu, kai prie kiaulienos kepsnio patiekiamas saldžiarūgštis obuolių uogienės padažas arba obuolių čatnis. Kita vertus, šis derinys – įkvėpimo šaltinis naujiems eksperimentams virtuvėje. Gaivi obuolio rūgštelė tinka beveik prie visko: mėsos, paukštienos, sūrių, įvairiausioms košėms, sriuboms ir karštiems sumuštiniams gardinti.
Šiame recepte Alfas dalinasi naujomis idėjomis, kaip lengvai ir nepaprastai gardžiai “įdarbinti” obuolius. Jie – ir padažo akcentas, ir garnyras, ir pagrindinio patiekalo “partneris”. Skirtingi obuolio panaudojimo ir patiekimo būdai suteikia patiekalui daugiasluoksniškumo: vištieną papildo sultingumu, paryškina serano kumpio druskingumą, kepsnio padažui suteikia gaivos, kuri skaniai kontrastuoja su mėsos umamiškumu. Trumpai tariant, vienas receptas – pilna lėkštė mėsos užkandžių ir tobulai subalansuotų skonių.

Video receptą žiūrėkite VMGONLINE instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
2 asm.
Gaminimo laikas: 35 min.
Patiekalui pagaminti reikia:
200 g vištienos filė iešmelių
60 g MAGGI mišinio traškiai vištienai „Air Fryer Tex Mex Crispy Chicken“
1 obuolio
40 g ESPANA pjaustyto vytinto serano kumpio
2 šaukštų NATURALISIMO ypač gryno alyvuogių aliejaus
220 g KITCHEN ME brandintos jautienos antrekoto didkepsnio be kaulo „Rib eye“
2 skiltelių česnako
2 šakelių rozmarino
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
1–2 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo su citrinos sultimis „Ponzu“

Vištienos iešmelius apvoliokite MAGGI mišinyje traškiai vištienai „Air Fryer Tex Mex Crispy Chicken“.
Pusę obuolio supjaustykite griežinėliais ir kiekvieną apvyniokite ESPANA pjaustytu vytintu serano kumpiu.
Į įkaitintą keptuvę pilkite NATURALISIMO ypač gryno alyvuogių aliejaus.
KITCHEN ME brandintos jautienos antrekoto didkepsnį be kaulo „Rib eye“ kepkite, nustatę vidutinę kaitrą, po 2–3 min. iš kiekvienos pusės.
Česnakus ir apie ¹∕₃ likusio obuolio supjaustykite smulkiais kubeliais, apkepkite su rozmarino šakelėmis.
Iškepus antrekotui, dėkite jį ant folijos, pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska.
Į keptuvę su obuoliais supilkite KIKKOMAN sojų padažą su citrinos sultimis „Ponzu“, išmaišykite. Gautu padažu užpilkite iškepusią mėsą, suvyniokite į foliją, leiskite šiek tiek pastovėti ir supjaustykite juostelėmis.
Likusią obuolio dalį supjaustykite gabalėliais, suverkite ant iešmelių, apibarstykite prieskonių mišiniu traškiai vištienai ir su vištienos iešmeliais kepkite NINJA karšto oro gruzdintuvėje „Crispy“.
Antrekotą ir iešmelius patiekite su kumpiu apvyniotais obuoliais.
Gardžių atradimų.