Salotos su orkaitėje keptais kalafiorais ir brokoliais yra puikiausias patiekalas pietums ar vakarienei be mėsos.
Gardus, švelniai aštrus tahini padažas nuostabiai dera su šviežiu mangu ir traškia romanine salota.
4 asmenims
Žiedinių kopūstų salotoms su brokoliais ir mangais reikia:
1 žiedinio kopūsto
1 brokolio
1 mango
traškių salotų (pvz., romaninių)
1 raudonojo svogūno
šlakelio aliejaus
šlakelio balzaminio
acto
druskos, pipirų
Padažui:
3 šaukštų „tahini“ sezamų pastos
1 šaukšto medaus
2 šaukštų citrinos sulčių
žiupsnelio maltos Kajeno (uoginės) paprikos
1 šaukšto aliejaus
druskos (pagal skonį)
1. Žiedinį kopūstą ir brokolį išskirstykite smulkiais žiedynais ir išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje formoje. Apšlakstykite aliejumi, balzaminiu actu. Užberkite druskos ir pipirų. Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
2. Tuo metu smulkiai supjaustykite ir šaltame vandenyje pamirkykite svogūną.
3. Nulupkite ir juostelėmis supjaustykite mangą.
4. Paruoškite padažą: sutrinkite visus padažui skirtus ingredientus.
5. Lėkštėse išdėliokite keptus kopūstus, mangus, plėšytas salotas ir apibarstykite svogūnais. Apšlakstykite paruoštu padažu.
Skanaus!