Sočiosios orkaitėje keptų žiedinių kopūstų salotos su brokoliais ir mangais (Receptas)

Salotos su orkaitėje keptais kalafiorais ir brokoliais yra puikiausias patiekalas pietums ar vakarienei be mėsos.

Gardus, švelniai aštrus tahini padažas nuostabiai dera su šviežiu mangu ir traškia romanine salota.


orkaitėje keptų kalafiorų ir brokolių salotos, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

4 asmenims


Žiedinių kopūstų salotoms su brokoliais ir mangais reikia:

  • 1 žiedinio kopūsto

  • 1 brokolio

  • 1 mango

  • traškių salotų (pvz., romaninių)

  • 1 raudonojo svogūno

  • šlakelio aliejaus

  • šlakelio balzaminio

  • acto

  • druskos, pipirų

Padažui:

  • 3 šaukštų „tahini“ sezamų pastos

  • 1 šaukšto medaus

  • 2 šaukštų citrinos sulčių

  • žiupsnelio maltos Kajeno (uoginės) paprikos

  • 1 šaukšto aliejaus

  • druskos (pagal skonį)

1. Žiedinį kopūstą ir brokolį išskirstykite smulkiais žiedynais ir išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje formoje. Apšlakstykite aliejumi, balzaminiu actu. Užberkite druskos ir pipirų. Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.

2. Tuo metu smulkiai supjaustykite ir šaltame vandenyje pamirkykite svogūną.

3. Nulupkite ir juostelėmis supjaustykite mangą.

4. Paruoškite padažą: sutrinkite visus padažui skirtus ingredientus.

5. Lėkštėse išdėliokite keptus kopūstus, mangus, plėšytas salotas ir apibarstykite svogūnais. Apšlakstykite paruoštu padažu.


Skanaus!

Naujausi įrašai